2013. július 02.

Roamingdíjakat ellenőriz az NMHH

Július 1-jével csökkentek a tarifák, a mobilnetezés például harmadával lett olcsóbb.

Július 1-jével csökkentek a tarifák, a mobilnetezés például harmadával lett olcsóbb.

Ellenőrzi az NMHH a kedvezőbb roamingdíjak alkalmazását - közölte a hatóság. A roamingdíjak július 1-jével csökkentek különböző mértékben, s az NMHH azt kívánja ellenőrizni, hogy a szolgáltatók valóban átálltak-e az alacsonyabb árakra. A mobilcégek a meghatározott árak fölé nem, alá viszont mehetnek.

A mobilinternetezésért a korábbi díjak egyharmadával, az indított mobilhívásért majdnem 15, a fogadott hívásért megközelítőleg tíz, SMS-küldésnél 8,2 százalékkal kell kevesebbet fizetni július 1-jétől az Európai Unión belül, közölték. Olcsóbb árakkal lehet számolni Izlandon, Norvégiában és Lichtensteinben, illetve természetesen a frissen csatlakozott Horvátországban is.

2013. július 1-jétől egy megabájtnyi adatforgalomért a jelenlegi 259 forint helyett 171,5 forintot kell fizetni. A mobiltelefonról indított hanghívások percenként 106,8 forint helyett 91,4 forintba, a fogadott hívások 29,4 forint helyett 26,6 forintba kerülnek, a küldött SMS-ek darabára pedig 33,2 forintról 30,4 forintra csökkent.

 

Iszak Eszti: „A bántalmazóval kellene elbeszélgetni!”

3 órája

A cyberbullying jelenség a mai fiatalokat érintő egyik legelterjedtebb probléma, így az Influencer Festival minden résztvevője és olyan világmárkák is kiállnak a tudatos, felelős social media használat mellett, mint a Coca-Cola.

″Az Index marad, ami volt″

20 órája

Évek óta a frontvonalban érezzük magunkat. Mint egy világháborúban. Hol a Vörös Hadsereg söpör át rajtunk, hol a Wehrmacht, mi meg csak kapkodjuk a fejünket - kezdik a szolgálati közleményüket.