2010. október 27.

Robog a Virgin

Elindította szupergyors szélessávú szolgáltatását a brit Mirgin Media. Három várost választottak kísérleti terepnek.

Elindította szupergyors szélessávú szolgáltatását a brit Mirgin Media. Három várost választottak kísérleti terepnek.

Enfield, Chelmsford és Heckmondwike összesen 200 ezer háztartásának adatik meg a lehetőség, hogy kihasználja a másodpercenként 100 megabites műs, West letöltési sebesség áldásait.

Még az év elején jelentette be a társaság, hogy az ADSL-nél sokszorta gyorsabb szélessávú internet-kapcsolatot kínál ez év végétől. A másodpercenként legalább 100 megabites (Mbps) sávszélességet ígérő optikaikábel-rendszerrel a versenytársak által kínáltnál sokkal gyorsabb letöltést ígér ügyfeleinek a társaság. A BBC által akkor idézett közlések szerint az új megoldással 75 helyett 5 másodper alatt tölthetnek le egy teljes zenei albumot a felhasználók Nagy-Britanniában, ahol napjainkban 10 és 50 Mbps sávszélességet rejt a legtöbb szélessávú hozzáférés. Feburári tájékoztatás szerint a Virgin teles rendszerében várhatóan a jvő év végétől lesz elérhető a szolgáltatás, amelynek árát egyelőre nem tették közzé.

 

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

7 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.