2013. szeptember 26.

Robog a cseh digitális tévé

Az analógleállás után két évvel már tényleges veszélyt jelent a kábelszolgáltatók pozícióira a cseh digitális földfelszíni műsorszórás.

Az analógleállás után két évvel már tényleges veszélyt jelent a kábelszolgáltatók pozícióira a cseh digitális földfelszíni műsorszórás.

Ennek egyik okaként pedig azt említik a szakemberek, hogy hatalmas az ingyenesen fogható adók kínálata. A Magyarországnyi lakosságú országban összesen mintegy 30 adó fogható ezen a platformon, a nagyvárosok lakossága pedig 25 ingyenes csatorna közül válogathat. (Ezek között jelentős szeletet képvisel a közszolgálati CT programkínálata, valamint az, hogy számos esetben egy-egy adó SD és HD minőségben is elérhető ezen a platformon.)

Szakemberek szerint két év múlva léphet újabb szintre a szolgáltatás; 2015-ben mutatkozhatnak be ugyanis a Cseh Köztársaságban a fizetős digitális földfelszíni csomagok.

Legendás rockerek A Dal színpadán

13 órája

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

14 órája

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.