2010. július 02.

Rogán: jó volt visszakozni

Még vannak csiszolandó részek a médiacsomagon – mondta a Klubrádióban Rogán Antal. A felügyelei rendszer szerinte vitatható, de jobb a hatályosnál.

Még vannak csiszolandó részek a médiacsomagon – mondta a Klubrádióban Rogán Antal.

A gazdasági bizottság fideszes elnöke, illetve a médiatörvény előterjesztője a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában azt mondta, jó döntés volt, hogy visszahátráltak bizonyos pontokon. Példaként említette, hogy az Európában már irányelvekben is előírt válaszadási kötelezettség nem fog vonatkozni a véleményre, mert nem működne.

Elismerte, hogy vitatott téma még az internet szabályozása, mert abban biztos, hogy szigorításra van szükség a területen, de még nincs jó megoldás. Azt szeretnék elérni, hogy az audiovizuális iránylevek a televíziók által működtetett honlapokra és a hírportálokra is vonatkozna. Ehhez várják a szakmai szervezetek javaslatait.

Rogán Antal bár vitathatónak nevezte a közmédiumokat felügyelő kuratóriumok kormánytöbbségének hosszú távú bebetonozását, még mindig jobb modellnek tartja, mit a korábbit, mert így a választók akarata érvényesül a kuratóriumokon belül is, azzal a megkötéssel, hogy az ellenzéknek mindig legyen ellenőrző szerepe.

Címkék: jog