2010. november 26.

Rogán: médiatörvény kell

Szigorúság a tartalom-, határozottság a piacszabályozásban, hatékonyság a közszolgálatban, átláthatóság hatósági szinten; ez kell Rogán Antal szerint.

Szigorúság a tartalom-, határozottság a piacszabályozásban, hatékonyság a közszolgálatban, átláthatóság hatósági szinten – ez kell Rogán Antal szerint.

A médiatörvényt két fideszes frakciótársával hétfőn benyújtó politikus szerint ezek voltak a fő irányelvek a jogszabály elkészülte során, melyeknek, mint mondta, a törvénytervezet meg is felel. Úgy vélte, Magyarországon is komoly koncentrálódás indult el a médiaszolgáltatásoknál, ezért is sürgető az új törvény elfogadása.

A Magyar Hírlap kérdésére, hogy elegendő-e mindössze négy hét egy ilyen fontos jogszabály elfogadásához, Rogán úgy érvelt: a médiaalkotmány társadalmi és parlamenti vitájára "rekord hosszúságú" időt szántak, mégis ugyanazokat az "imamalomszerűen ismételt" érveléseket hallotta nyár elején, mint a kerettörvény elfogadását megelőzően.

A különbséget úgy fogalmazta meg, hogy míg a média alkotmányának végső formája időtálló keretet alkot, addig a médiatörvény esetében sem elképzelhetetlen, hogy az elfogadása előtt módosítsanak rajta, de az sem, hogy egy éven belül megigazítja majd néhány ponton az Országgyűlés.

 

Címkék: jog

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

2 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

9 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.