2012. július 18.

Romániában is jön az RTL II

Új tévécsatorna indítására kapott engedélyt Romániában a Magyar RTL Televízió Zrt. - közölte egy román hírügynökség.

Új tévécsatorna indítására kapott engedélyt Romániában a Magyar RTL Televízió Zrt. - közölte egy román hírügynökség.

Új tévécsatorna indítására kapott engedélyt a román médiahatóságtól az M-RTL: a magyar nyelvű RTL II a tervek szerint szeptember végén kezd sugározni, és műsorai láthatók lesznek Magyarország mellett Románia, Szlovákia és Szerbia területén is - írja az MTI a Mediafax román hírügynökségre hivatkozva.

A műholdas sugárzású csatorna indítására vonatkozó kérelmet a Magyar RTL Televízió Zrt. romániai leányvállalata, a Cable Channels SRL nyújtotta be a román Országos Audiovizuális Tanácshoz (CNA), amely kedden adta meg az engedélyt.

Az RTL II - ahogyan az a hazai sajtóhírekből már korábban kiderült - a saját gyártású műsorokra fekteti a hangsúlyt, ezek nagy részét Magyarországon fogják gyártani - mondta el Daróczi László, a Cable Channels SRL képviselője.

Ennek nyomán a saját gyártású anyagok a műsorrács 20 százalékát teszik majd ki. A csatorna költségvetése 4,5 millió euró lesz, ebből 2 millió eurót saját gyártású műsorokra költenek, 2,5 millió eurót pedig nem saját produkciók megvételére.

Turos Lóránd, a CNA tagja kedden az MTI-nek elmondta: Romániában azért előnyösebb több más uniós tagállamhoz képest engedélyt kérni, mert Romániában nem kell műsorszórási díjat fizetni.

Az M-RTL 2003 óta van jelen a romániai piacon. Ott kapott műsorszórási engedélyt a Cool Tv és a Film +2 csatornája is, melyeknek az engedélyét kilenc évvel hosszabbította meg keddi ülésén a CNA. Az előbbi két adón kívül Romániában jegyezték be a Film +, a Prizma, a Reflektor és a Series+ nevű csatornákat is.