2011. május 06.

Saját appok a Telenortól

Segélykérésre alkalmas és autópályamatrica vásárlását segítő alkalmazásokkal jelent meg a mobilcég.

Segélykérésre alkalmas és autópályamatrica vásárlását segítő alkalmazásokkal jelent meg a mobilcég.

2011. május 4-től az Android Marketen és a mobilszolgáltató honlapján is elérhető két, a Telenor által fejlesztett alkalmazás. Ezek egyike az Androideák verseny keretében kiválasztott S.O.S Help, amely a gyors mobilos segítségkérést célozza meg. Az alkalmazás előzetesen kiválasztott telefonszámokra és email címekre érintésre küldi el az okostelefon tulaj aktuális tartózkodási helyét. Emellett egy rövid, előre beállítható üzenetet is továbbít, miközben a helyszínen tartózkodókat sípoló hangjelzéssel figyelmezteti.

A másik, autópályamatrica-vásárlást segítő appot a Telenor Mobilvásárlás portfoliója keretében fejlesztette. Itthon 2006 óta lehet mobilon matricát venni, eddig kb. 220 ezren éltek a lehetőséggel, s ők 2,2 millió mobilos matricát vettek. A Telenor adatai szerint az ügyfelek évente átlagosan 5 alkalommal fizetnek mobiltelefonjukon keresztül az autópálya használatért. A mostani alkalmazás nyomon követi a matricák érvényességét, és visszanézhetőek benne a korábbi vásárlások is.

A mobilcég a közeljövőben két új alkalmazással jelentkezik, melyek ötlete szintén az Androideák keretében nyert díjat. Az egyik ilyen a Magyar Apps, a másik pedig a Kerékpáros térkép.