2010. szeptember 09.

Saját magával vív a Sky

A hozzáférést biztosító kártyák unión belüli „vándorlásának” üzent hadat a Sky-coport, miután az üzlet súlyos milliókat húz ki a zsebükből.

A hozzáférést biztosító kártyák unión belüli „vándorlásának” üzent hadat a Sky-csoport, miután az üzlet súlyos milliókat húz ki a zsebükből.

„A Sky Deutschland tudomására jutott, hogy a társaság engedélye nélkül terjesztik kártyáit az Egyesült Királyságban. Ha tudomása van arról, hol használnak vagy forgalmaznak ilyen egységet Nagy-Britanniában, kérjük, értesítse erről cégünket a bar@sky.de címen” – szól a cég legfrissebb felhívása.

Ezeket a kártyákat csak Ausztriában, Luxemburgban, Németországban és Svájcban szabad használni; ha más államokban bukkanak fel, akkor a felfedezés után azonnal letiltják ezeket – jelezte a Sky, amelynek olaszországi cége pár ónapja jelentkezett hasonló dörgedelemmel. Mindkét felhívás hátterében az áll, hogy a hazai szolgáltatást drágálló felhasználók – jellemzően a focibolondok törzshelyének számító, Premier League-meccsnapokon az átlagnál is zsúfoltabb pubok – feketeimportból szerezték be a külföldi kártyákat.