2013. november 08.

Saját videóportált indít az ORF

Az osztrák közmédia reklámokból, előfizetésekből és egyszeri visszakeresési díjakból finanszírozná a szolgáltatást.

Az osztrák közmédia reklámokból, előfizetésekből és egyszeri visszakeresési díjakból finanszírozná a szolgáltatást.

Alexander Wrabetz, az ORF elnöke a Handelsblattnak elmondta, hogy még a Netflix osztrák térhódítása előtt lépni szeretnének, ezért az ORF vezetősége még az év végéig dönteni fog az új videóportált illető pontos részletekről.

Egy saját videóportállal az ORF-nek először lenne lehetősége arra, hogy hatalmas televíziós- és filmarchívumát piacra vigye. Wrabetz megemlítette az ambíciózus projekt akadályait is: egy ilyen videotéka jogi, technikai és szoftveres háttere komoly költségeket jelent a vállalat számára.

Németországban az ARD és ZDF tervezett filmletöltő portálját korábban versenyjogi okokra hivatkozva meghiúsították. Wrabetz bizakodó a jövőt illetően, és abból indul ki, hogy remélhetőleg Ausztriában nincsenek legyőzhetetlen jogi akadályok.

 

A hírt a Médianéző nemzetközi sajtófigyelő szolgáltatásának köszönhetjük.

 

Legendás rockerek A Dal színpadán

14 órája

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

16 órája

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.