2010. június 30.

Sanoma: digitális hangolás

Megkezdi a digitális átállást a Sanoma Budapest; közelebb kerülnek egymáshoz az offline és az online termékek.

Megkezdi a digitális átállást a Sanoma Budapest; közelebb kerülnek egymáshoz az offline és az online termékek.

„A Sanoma Budapest digitális átállásának elősegítésére finomhangolja a szervezeti modelljét. Az átalakítások során a cél a digitális alapú működés elterjesztése a vállalaton belül, az online és offline termékek közelítése, összességében: egy digitális gondolkodásmód meghonosítása” – áll szerdai közleményükben.

Az átalakítás részeként megszűnik az újmédia- és a magazin-divízió elkülönültsége termékszinten; ehelyett tematikus csoportokat alakít ki a társaság, „hogy együtt kezeljék őket a lapigazgatók, marketing-menedzserek”. Így egyazon portfólióba tartoznak a jövőben a sztárszegmens lapjai és a műsorújságok, az egészség-szegmens, az autós tematikájú termékek, de egy irányítás alá kerül a Nők Lapjával a Nők Lapja Café, valamint a többi között egy kézbe kerül minden glossy lap is.

Az új szervezeti felépítés azt támogatja, hogy a Sanoma Budapest mind meghatározóbb szerepet töltsön be a digitális médiatermékek piacán. Az ehhez szükséges digitális szemléletmód és tudásanyag elterjesztését, átadását és hatékony megvalósítását szolgálja a szervezet átalakítása. Hosszú távon a Sanoma Budapest célja, hogy fokozatosan új szerepben, kereskedelmi, szolgáltató és tartalom-előállító vállalattá fejlődjön - közölte a Sanoma. A közlemény arra nem tér ki, kik lesznek az egyes szervezeti egyséek vezetői.

A világ legpusztítóbb időjárásai a Spektrumon

23 órája

A március 25-én induló tíz részes sorozat nem csak az egyes szerencsétlenségek kulcseseményeit, hanem az egyéb fontos pillanatok mögött rejlő ismereteket és kiváltó tényezőket is megvizsgálja.