2010. július 06.

Sanoma: mi lesz Ruszkai helyével?

Egyelőre nem tudni, betöltik-e a Sanoma Budapest második számú vezetői pozícióját, s ha igen, kivel – közölték portálunkkal a finn kiadó illetékesei.

Egyelőre nem tudni, betöltik-e a Sanoma Budapest második számú vezetői pozícióját, s ha igen, kivel – közölték portálunkkal a finn kiadó illetékesei. Fő feladatait mindenesetre szétosztották két, már bizonyított szakember között. Részletekről Budapesten nyilatkoznak majd – „kellő időben”. Távozása után Ruszkai arról beszélt portálunknak: a váláshoz vezető folyamat elég régen, legalább egy éve elkezdődött”, a legfőbb vitapontot pedig a cég jövőjével kapscolatos kérdések jelentették.

„Jelenleg bizonytalan, hogy betöltjük-e, s ha igen, kivel a Sanoma Budapest vezérigazgató-helyettesi posztját” – válaszolta érdeklődésünkre Robon Janszen kommunikációs főnök, részletekért a magyarországi társasághoz tanácsolva.

Ruszkai Nóra vezérigazgató-helyettes egyik fő feladatkörét mint a STORY TV vezérigazgatója, 2010 június elsejével Pintye László látja el, a PR terület pedig Domokos Szilárd irányítása alá került, aki mint marketing és PR igazgató tevékenykedik a jövőben. Minden más, a pozíciót érintő döntésről kellő időben megadjuk a tájékoztatást – emlékeztetett kérdésünkre a kiadó.

A kiadó május 20-án jelentette be, hogy Ruszkai Nóra távozik a társaság vezérigazgató-helyettesi posztjáról. Egy héttel később a Médiapiac.com-nak a búcsúzó vezető arról beszélt: távozása „valóban elég hirtelen történt, de azért nem két nap alatt. A váláshoz vezető folyamat elég régen, legalább egy éve elkezdődött”; „mind számomra, mind a főnököm számára ez volt az optimális döntés” – tette hozzá.

A legmarkánsabb különbség a tekintetben merült fel, hogyan vezessük a céget, milyen döntéseket hozzunk a cég jövőjével kapcsolatban, kikkel fejlesszük az üzleti kapcsolatokat. Ez a fő kérdéskör, amely kapcsán a legtöbb konfliktusunk kialakult. Egyébként számos ügyben eltért a véleményünk, de azok nem voltak olyan jelentős nézeteltérések, hogy ne lehetett volna őket áthidalni. A Sanománál sohasem egyszemélyi döntések születtek stratégiai kérdésekben, az számított, hogy a nyolc felsővezetőből álló Vezetői Testület melyik irányt támogatta. Nem kizárólag kettőnk ellentétéről volt szó stratégiai kérdésekben, de egyre gyakrabban alakult ki olyan szituáció, hogy megosztottuk a kollégákat. Nem ez vezetett az elváláshoz, de mindkettőnk számára olyanná vált a helyzet, ami már rossz érzéseket és egyre több belső feszültséget szült. Úgy éreztem, jelen helyzetben a Sanomának sem hiányzik egy ilyen állapot - mondta.