2010. december 31.

Sanomás kismama-app

Itt az első olyan alkalmazás, amely kismamáknak szól. Kilenc hónap történései már az iTunesban.

Itt az első olyan alkalmazás, amely kismamáknak szól. Kilenc hónap történései már az iTunesban.

A Kismama magazin alkalmazása képes illusztrációkkal, praktikus tartalmakkal követi nyomon a várandós anya és a magzat fejlődését. Az alkalmazás az első állapotos kismamáknak szóló fejlesztés a magyar piacon – közölte a Sanoma.

"Örülünk, hogy az első Kismama alkalmazásként egy ilyen nívós, látványos babaváró applikációval jelenhettünk meg" – idézik Bálits Évát, a magazin főszerkesztőjét, aki arról beszél: a program kiszámítja a szülés várható időpontját az utolsó ciklus első napja, a fogantatás napja vagy saját információ alapján. Így a kismama a terhesség alatt folyamatosan követheti a magzat és saját teste változásait, s az alkalmazásból az is megtudható, hogy hogyan néz ki a csöppség. Mindehhez tippek, tanácsok olvashatóak a képernyőn.

A Naptárban látható, mekkorára nőtt a kis magzat, mennyire érett, mit érez, tapasztal. Emellett a női test változásairól is olvashat a majdani anyuka, és mindezt megoszthatja családtagjaival, ismerőseivel is. A Babanevek menüpontban a Magyarországon elfogadott keresztnevek mindegyike szerepel. A tíz-tíz legnépszerűbb nevet külön kiemelve is megjelenítik. A Tippek alkalmazásban összegyűjtötték a legfontosabb tudnivalókat a várandósság idejére a táplálkozás, az életmód, a szex, az egészség és az orvosi vizsgálatok területéről. A Bevásárló-listából az derül ki, mi az, ami ne maradjon otthon a szülőszoba felé menet.