2010. november 03.

Set-top boxért lobbizik az AH

„Életképes vevőkészülék-vásárlás támogatási rendszerre” vár az Antenna Hungária; a vezérigazgató szerint ez is feltétele a sikeres átállásnak.

„Életképes vevőkészülék-vásárlás támogatási rendszerre” vár az Antenna Hungária; a vezérigazgató szerint ez is feltétele a sikeres átállásnak.

A Világgazdaságnak adott interjúban a cég vezérigazgatója arról beszélt: akkor tarthatók a televíziós digitális átállás törvényi határidői, ha a kormány az elkövetkező hetekben előkészíti és meghozza a szükséges döntéseket, többek közt egy életképes vevőkészülék-vásárlás támogatási rendszeréről, valamint a helyi és körzeti tévéadók átállásának módjáról. Jean-Francois Fenech elmondta: a kezdeti nehézségek ellenére a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás kiépítése az előzetes tervek, illetve a törvényi előírások szerint zajlik. A digitális földfelszíni hálózat lefedettsége decemberre eléri a 95 százalékot, a rendszeren keresztül jelenleg hét szabadon fogható televízió- és négy rádiócsatorna, valamint további tíz fizetős tévécsatorna érhető el.

A törvény a digitális átállásra - az analóg lekapcsolására - kétlépcsős határidőt határoz meg: az RTL Klubnak és a TV2-nek 2011. június 30-án kell megszüntetni a műsoruk analóg sugárzását, míg az m1 számára 2011. december 31. a határidő. Jean-Francois Fenech szerint a kétlépcsős lekapcsolás lehetővé teszi, hogy az állam "biztonsági hálót" nyújtson azoknak a tévénézőknek, akik a jövő év júniusának végéig nem tudják megoldani az átállást, egyúttal biztosítva a rászorultsági elv érvényesítését az átállással kapcsolatos támogatási feladatok során. Az analóg lekapcsolása körülbelül 820 ezer analóg földfelszíni vétellel ellátott - zömmel vidéki - háztartást érint; az érintettek jelentős része idős, illetve alacsony jövedelmű.

 

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

1 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

8 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.