2010. október 23.

Sex.com – drága volt

Ismét gazdát cserél a sex.com. A karibi Saint Vincent szigetén bejegyzett Clover Holdings Limited 13 millió dollárt fizet a domainért.

Ismét gazdát cserél a sex.com. A karibi Saint Vincent szigetén bejegyzett Clover Holdings Limited 13 millió dollárt fizet a domainért.

A jelenlegi tulajdonos Escom LLC ellen csődeljárás indult, ezért döntött a vállalat az értékesítés mellett. A domain 2006-ban került a céghez, a vásárláshoz a DOM Partners cégtől kértek kölcsön, amit később nem tudtak törleszteni. Az Escom 12 és 14 millió dollár közötti összeget fizetett a sokak szerint felbecsülhetetlen értékű internetes azonosítóért. Korábban felmerült, hogy internetes árverés keretében értékesítik a sex.com-ot, az Escom hitelezői azonban nem akarták megkockáztatni, hogy a honlap értékénél kevesebbért keljen el.

A The Register információi szerint a Clover Holdingsot mintegy tucatnyi vevő közül választotta a cég, mint a legmagasabb ajánlattevőt. Az offshore vállalatról, amely egy ismert karibi szigeten van bejegyezve, keveset tudni, a dokumentációkban hushmail.com-os címmel rendelkeznek, amely teljes anonimitást biztosít a felhasználóknak. Az ügylet nemcsak a sex.comot, hanem további márkákat is magába foglal, a lebonyolítást a domainek internetes vásárterét működtető Sedo végzi, amely júliusban hirdette meg a nevet.

A sex.com 1994-ben lett bejegyezve és Gary Kremen nevéhez fűződik. A domain élete annyira szövevényes, hogy több könyv is megjelent róla. Krementől ellopták a rá vonatkozó jogokat. Ugyan 5 évnyi jogi vita után sikerült visszaszereznie azokat Kremennek, a köztes időben a tolvaj Stephen Cohen havonta mintegy félmillió dollárt keresett a site reklámfelületének értékesítésével. Nem ez az első eset, hogy néhány weboldalért hatalmas összegeket fizetnek új tulajdonosaik: a vodka.com-ot például 3 millió dollárért, a kredit.de-t 892 500 euróért, míg a poker.org-ot egy millió dollárért vásárolták meg – írja az mmonline.