Thuróczy Szabolccsal készült a Spektrum új, saját gyártású sorozata, amelyet reklám és megszakítás nélkül vetít a csatorna.

Személyes történeteken keresztül mutat be drámai tabutémákat a Spektrum új, saját gyártású sorozata, a „Tabukról tabuk nélkül”. Halál, gyász, függőségek, szexuális identitás és vágyak, atipikus családok, eltitkolt családi és múltbeli közösségi bűnök. Ezek közül akár többel is testközelből találkozunk életünk során, de nem, vagy csak ritkán, nagy nyilvánosság előtt pedig egyáltalán nem beszélünk róluk – egészen mostanáig. Október 27-től ugyanis ezekkel a tabukkal nyíltan foglalkozik a Spektrum új, hatrészes sorozata. Házigazdája napjaink egyik legnépszerűbb színésze, a Magyar Filmkritikusok Díjával elismert Thuróczy Szabolcs, aki amellett, hogy beszélgetőpartnere az egyes találkozásoknak, ötleteivel is segítette a műsorkészítőket. A Spektrum reklám és megszakítás nélkül vetíti a sorozat valamennyi epizódját.

A csatorna olyan embereket keresett meg, akik vállalták, hogy titkaikról, nyomasztó múltjukról, szenvedélyükről őszintén, a kamerák előtt beszéljenek. Hogyan él ma egy fiatal meleg pár vidéken? Mi zajlott le a papban, aki a misebor túlzott fogyasztásától alkoholista lett? Miért vállalja arcát és nevét egy swingerpár? Kikfoglalkoznak a testünkkel, amikor meghalunk? Miben veszünk reszt, amikor azt mondjuk, részvétem?

A hatrészes saját gyártású műsor minden epizódja egyórás, és egy-egy tabunak számító témát mutat be személyes sorsokon keresztül. A sorozatban összesen 40 történetet ismerünk meg, amelyek főszereplői valódi emberek, valódi beszélgetéseket hallunk, valódi környezetben (otthon, swingerklubban, krematóriumban, kórházi viziten, munka közben, családi körben, füves bárban, fegyintézetben, terápiás beszélgetésen, focipályán). A hangsúly azonban mindvégig azon lesz, hogyan birkózott meg az illető a titkával, hogyan dolgozta fel a traumát, milyen kiutat, kapaszkodót talált.

Az első rész témája a halál - premierjét a halottak napjához igazította a csatorna: a bemutató október 27-én pénteken lesz, este 22 órától.

A sorozatot a Spektrum megrendelésére az ACG Reklámügynökség készítette, akikkel nem először dolgozik együtt a csatorna. Mentes Endre és az ACG jegyzi a 2015-ben készült, díjnyertes ’Kicsi ország, kicsi Kíná’-t is.


A sorozat megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott. A premiervetítés előtt Mike Moriarty, az AMC Networks International – Central Europe and UK elnöke arról beszélt, egyértelműen helyes döntés volt, hogy az AMC több mint egy évtizede elkezdett saját műsorokat készíteni, stúdiójuk azóta a vezető tartalomgyártók közé tartozik. Kiemelte, ezzel a sorozattal is elsősorban az elgondolkodtatás volt a céljuk.

Fotó, videó forrás: Spektrum

Rádiós pályázatok

8 órája

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa véglegesítette a Budapest 98,0 MHz-es pályázati felhívást.