2017. december 08.

Sikerrel zárult az Antenna Hungária pályázata

Az Antenna Hungária idén ősszel Vízió2030 néven videós csapatversenyt hirdetett középiskolások számára.

Hogyan fogunk kommunikálni 2030-ban? Milyen eszközöket és megoldásokat fogunk használni a távközlésben, informatikában? Minden digitális és virtuális lesz? Milyen tartalmat fogunk fogyasztani? Hová fejlődnek a társas kapcsolatok és a digitális kultúra? – többek között e kérdésekre várta a fiatalok válaszait Vízió2030 névre keresztelt, középiskolások számára kiírt pályázatában az Antenna Hungária.

A tehetséggondozást, innovációt kiemelten fontosnak tartó Antenna Hungária a pályázattal a telekommunikáció, IT és digitális technológia iránt különösen fogékony fiatal generációnak adott lehetőséget gondolataik, kreativitásuk kifejezésére a jövőt illetően.

A rendhagyó kezdeményezés rendkívül sikeresnek bizonyult, több ezer diákot és tanárt mozgatott meg. 28 ezren követték a pályázat digitális platformjait. 53 pályázat született, a zsűri végül 4 elismerést osztott ki a Vízió2030 pénteki, budapesti díjátadóján. A zsűritagok Dr. Solymár Károly, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára, Dr. Illés Boglárka, az Emberi Erőforrások Minisztériuma ifjúságpolitikáért- és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára, Dr. Kápolnai András, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója, Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatója, illetve Monda Eszter, a Corvinus Egyetem jövőkutatója értékelése alapján született meg a konszenzusos végeredmény.

A legkreatívabbnak a Kecskeméti Református Gimnázium „Retfres” nevű csapatát tartották a zsűri tagjai, a csapattagok a pénzjutalom mellett 1-1 prémium kategóriás laptopot vihettek haza. A második helyezett a budapesti Gyermekház Iskola csapata lett, ők a pénzjutalom mellé 1-1 csúcskategóriás mobiltelefont kaptak. A harmadik helyezett csapat a barcsi Széchényi Ferenc Gimnázium lett, ők a pénzjutalom mellett 1-1 tablet-et kaptak elismerésként. Továbbá különdíjban részesült a budapesti Mozgásjavító Általános Iskola és Gimnázium csapata, a kreatív pályamunkájuk elismeréseként szintén 1-1 mobiltelefonnal díjazta a kiíró a csapattagokat.

Az MTVA szakmai partnerként csatlakozott a kezdeményezéshez, a közmédia M2 Petőfi TV csatornáján levetítésre kerülnek a nyertes filmek, valamint interjúk is készülnek a nyertes csapatokkal.

A különösen aktív részvételre és a színvonalas pályaművekre tekintettel az Antenna Hungária jövő évi tervei között szerepel a kezdeményezés folytatása.

A nyertes filmek:

1. helyezett: a Kecskeméti Református Gimnázium csapata. Filmük címe: Vízió.

Csapattagok: Bárdkai László, Csiszár Gergő, Szabó Balázs. Mentoruk: Hős-Nagy Andrea.

2. helyezett: a budapesti Gyermekház Iskola csapata. Filmük címe: Kézbesítve.

Csapattagok: Vitó Zsombor, Pócsi Péter, Diák Dezső. Mentoruk: Kovács Gábor.

3. helyezett: a barcsi Széchenyi Ferenc Gimnázium csapata. Filmük címe: A Pletyka.

Csapattagok: Boós Gergő, Barócsai Erika, Horváth Patrik. Mentoruk: Molnár Gábor.

Különdíj: budapesti Mozgásjavító Általános Iskola és Gimnázium csapata. Csapattagok: Edelényi Márton, Zanócz Ottó, Hörnyék Bianka. Mentoruk: Szabó Csaba. Filmük címe: Tektapasz.

A pályázatra készült összes kisfilm az alábbi csatornán megtekinthető.