Szalay Dániel 2013. május 17.

Simicska-Nyerges kézbe kerül a TV2?

A hosszabb ideje veszteséges kereskedelmi tévére szemet vetett a Simicska-Nyerges érdekeltség Infocenter.hu - értesült a HVG.hu.

A hosszabb ideje veszteséges kereskedelmi tévére szemet vetett a Simicska-Nyerges érdekeltség, értesült a HVG.hu.

Eladósorban van a második legnagyobb kereskedelmi tévé. A HVG.hu úgy tudja, hogy a Fidesz-közeli vállalkozónak tartott, korábban az RTL Klub felvásárlásával is próbálkozó Nyerges Zsolt cége, az Infocenter.hu is a lehetséges 2 vevőjelölt között van.

A portál azt is tudni véli, hogy a tévétársaság tulajdonosai és a Simicska Lajos–Nyerges Zsolt fémjelezte cégcsoporthoz tartozó médiavállalkozás álláspontja jelentősen közeledett egymáshoz az elmúlt időszakban, vagyis megnőtt az esélye a megállapodásnak.

A TV2 csoport magyar vezetősége cáfolta, a német tulajdonos, a ProSiebenSat.1 (P7S1) a hvg.hu-nak nem kívánta kommentálni, hogy már meg is állapodtak volna akár az Infocenter.hu Zrt.-vel, akár más befektetővel, azt viszont nem cáfolták, hogy folynak tárgyalások, és valóban eladósorban van a társaság.

A portál úgy tudja, hogy jelenleg két vevőjelölttel folynak tárgyalások a veszteséges cég megvételéről - ebből az egyik a Nyerges Zsolt többségi tulajdonában álló Infocenter.hu, de a Viasatot is működtető Modern Times Group (MTG) is az érdekődők között van.

Az Infocenter.hu korábban egyébként az RTL Klub iránt is érdeklődött, ám az ügylet végül meghiúsult. A hírportálnak nyilatkozó szakember szerint azonban most jóval nagyobb az esélye a szerződéskötésnek, mint az M-RTL esetében volt.

Nyerges Zsolt és Simicska Lajos piactársunk, a Marketing&Média nemrég publikált legbefolyásosabb médiaszereplők listáján is előkelő helyen szerepel, amihez nagyban hozzájul, hogy már most is jelentős médiaérdekeltségeik vannak. Az Infocentrum például tulajdonosa a Lánchíd Rádiónak, a Heti Válasz kiadójának, de Nyerges érdekeltségébe tartozik a Class FM-et működtető részvénytársaság is, mely a 2010-es kormányváltás óta a rádiós piacon az állami hirdetések 66 százalékát kapta a Kreatív kimutatása szerint. Portfóliójukba tartozik ezenkívül médiaügynökség (IMG) is, de közismert Simicska és Nyerges óriásplakát piaci érdekeltsége is. Ez utóbbi, a Publimont 1,8 milliárd profitot termelt tavaly.

A HVG.hu arról is ír, hogy mi lehet a célja a veszteséges tévécsatorna felvásárlásával az Infocenternek.