2010. október 28.

Simon Zsolt: hatékonyság, pénz, csatornacsalád

A legköltséghatékonyabb struktúrában akarom maximalizálni az eredményeket, és nem érdekel, hányadik helyen - mondta a Figyelőnek a TV2 új vezére.

A legköltséghatékonyabb struktúrában akarom maximalizálni az eredményeket, és nem érdekel, hányadik helyen: az RTL Klubot megelőzve, avagy a nézettségi versenyben mögötte maradva – mondta a Figyelőnek a TV2 új vezérigazgatója.

Simon Zsoltben fel sem merült, hogy tíz év után megváljon a MEC médiaügynökségtől (azza az egykori Mediaedge:cia-től), amíg a nyár elején meg nem kereste egy fejvadász az ajánlattal. Saját munkastílusáról azt mondta: "a cél nekem szent, az út nem számít", a TV2 megerősítését pedig az alaponál kezdi.

Nagy problémának látom, hogy az RTL Klubbal folyamatosan vívott nézettségi küzdelem felőrölte az itt dolgozókat. Nincs önbecsülésük, ez pedig nem szabadít fel kreatív energiákat, ezért az első közös döntésünk az volt a TV2-nél, hogy a Megasztárt tegyük át péntekre. Fontos, hogy egy ilyen színvonalú produkciónak legyen egy napja, amikor ünnepelhetjük magunkat, és a nézők se igyák meg a versengés levét - mondta az interjúban.

Nem TV2-ben gondolkodik, hanem csatorna-portfólióban. "Hosszú távon az a tervem, hogy nézőcentrikusan a különböző célcsoportokat különböző csatornákkal, különböző platformokon szórakoztatjuk, most azonban nem nyúlok a műsorstruktúrához. Ebből kell még többet kihozni. Nyereséges csatornát vizionálok. A legköltséghatékonyabb struktúrában akarom maximalizálni az eredményeket, és nem érdekel, hányadik helyen. Jó a második is, ha az eredményesség rendben van" - fogalmazott.

Cseppben az élet

1 napja

Lebilincselő sorozat készült a Béres Csepp feltalálójáról.