2011. szeptember 20.

Skandináv valóságshow-t forgatnak Magyarországon

Élsportolók küzdenek meg a Mesterek Mestere címért a Balaton környékén. Ezzel is népszerűsítenék az északiak felé Magyarországot.

Élsportolók küzdenek meg a Mesterek Mestere címért a Balaton környékén. Ezzel is népszerűsítenék az északiak felé Magyarországot.

Szeptemberben egy svéd és egy norvég valóságshow forgatási helyszínéül szolgál a balatoni régió a Magyar Turizmus Zrt. és a Meter Film & Television AB svéd produkciós iroda együttműködésében. A Mesterek Mestere című realityben élsportolók teljesítenek feladatokat a Balaton-felvidék természeti környezetében, hogy elnyerjék a műsor nevében foglalt címet.

A valóságshow-t 9-9, egyórás epizódban mutatja be a svéd SVT-1 közszolgálati, illetve a norvég NRK közszolgálati adó. Svédországban a Mesterek Mestere a legnagyobb nézettségű tévéműsor, amely adásonként 1,5-2,3 millió nézőt vonz, Norvégiában pedig 0,8-1,3 millióan követik az egyes részeket.

A Magyar Turizmus Zrt. közlése szerint a műsorok és a kapcsolódó bulvár hírverés révén kb. 300 millió forintos médiaértékű megjelenést várnak. Abban bíznak, hogy ugyanaz a hatás következik be, mint 2009-ben Máltán, ahol az ottani forgatás után meg kellett duplázni az országba irányuló légi kapacitást, és a Norwegian légitársaság is járatot indított oda.

A KSH 2011. január-júniusi adatai szerint a norvég és a svéd vendégek 7 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el a hazai kereskedelmi szálláshelyeken az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az év első hat hónapjában összesen 47 300 norvég és 79 200 svéd vendégéjszakát regisztráltak.