2011. szeptember 20.

Skandináv valóságshow-t forgatnak Magyarországon

Élsportolók küzdenek meg a Mesterek Mestere címért a Balaton környékén. Ezzel is népszerűsítenék az északiak felé Magyarországot.

Élsportolók küzdenek meg a Mesterek Mestere címért a Balaton környékén. Ezzel is népszerűsítenék az északiak felé Magyarországot.

Szeptemberben egy svéd és egy norvég valóságshow forgatási helyszínéül szolgál a balatoni régió a Magyar Turizmus Zrt. és a Meter Film & Television AB svéd produkciós iroda együttműködésében. A Mesterek Mestere című realityben élsportolók teljesítenek feladatokat a Balaton-felvidék természeti környezetében, hogy elnyerjék a műsor nevében foglalt címet.

A valóságshow-t 9-9, egyórás epizódban mutatja be a svéd SVT-1 közszolgálati, illetve a norvég NRK közszolgálati adó. Svédországban a Mesterek Mestere a legnagyobb nézettségű tévéműsor, amely adásonként 1,5-2,3 millió nézőt vonz, Norvégiában pedig 0,8-1,3 millióan követik az egyes részeket.

A Magyar Turizmus Zrt. közlése szerint a műsorok és a kapcsolódó bulvár hírverés révén kb. 300 millió forintos médiaértékű megjelenést várnak. Abban bíznak, hogy ugyanaz a hatás következik be, mint 2009-ben Máltán, ahol az ottani forgatás után meg kellett duplázni az országba irányuló légi kapacitást, és a Norwegian légitársaság is járatot indított oda.

A KSH 2011. január-júniusi adatai szerint a norvég és a svéd vendégek 7 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el a hazai kereskedelmi szálláshelyeken az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az év első hat hónapjában összesen 47 300 norvég és 79 200 svéd vendégéjszakát regisztráltak.

Akik politikai híreket lélegeznek

Médiapiac2 napja

Tudta, hogy a politikai hírek olvasói az egyik leglojálisabb médiafogyasztói csoport? Sokat költenek lapokra, sokkal több oldalt töltenek le, folyamatosan nyomon követik a híreket.