2014. május 23.

Skótok – tükör nélkül?

Érdekes médiahelyzetet teremthet a szeptemberi skót függetlenségi referendum – véli egyre több elemző, akik szerint új lap nyílik az elszakadás esetén

Érdekes médiahelyzetet teremthet a szeptemberi skóciai függetlenségi referendum – véli egyre több elemző, akik szerint új lap nyílik az elszakadás esetén.

A Financial Times egyik blogjában is pedzegetett probléma ugyanis az, hogy nem lesz okvetlenül elég erős kontrollszerepben a nemzeti sajtó. Így nem is tudja kellőképpen ellenőrizni az új állam kormányzatát, ha a többség a Nagy-Britanniától való elszakadásra adja a voksát. Az egykor lapnagyhatalomnak számító Skóciában ugyanis alaposan visszaestek a példányszámok – nem utolsósorban azért, mert a helyi újságoknak az országos lapokkal kellett egyenlőtlen versenyfutásba bocsátkozniuk.

Ha Skócia önállóvá válik, a kormányzatnak költséges sajtótámogatási rendszert kell kiépítenie a helyi kézben lévő média felfuttatására – szól a végkövetkeztetés.

Stop MTVA

6 órája

Eddig 9500-an írták alá a közmédia átalakítását követelő petíciót.

Az RTL nem kap érdemi választ a minisztertől

6 órája

Egészségügy, kultúra, oktatás, szociális ügyek - ezekről az ügyekről szerette volna kérdezni a csatorna a május 18-án kinevezett emberierőforrás-minisztert, Kásler Miklóst, de nem állt szóba a riporterrel.