2014. május 23.

Skótok – tükör nélkül?

Érdekes médiahelyzetet teremthet a szeptemberi skót függetlenségi referendum – véli egyre több elemző, akik szerint új lap nyílik az elszakadás esetén

Érdekes médiahelyzetet teremthet a szeptemberi skóciai függetlenségi referendum – véli egyre több elemző, akik szerint új lap nyílik az elszakadás esetén.

A Financial Times egyik blogjában is pedzegetett probléma ugyanis az, hogy nem lesz okvetlenül elég erős kontrollszerepben a nemzeti sajtó. Így nem is tudja kellőképpen ellenőrizni az új állam kormányzatát, ha a többség a Nagy-Britanniától való elszakadásra adja a voksát. Az egykor lapnagyhatalomnak számító Skóciában ugyanis alaposan visszaestek a példányszámok – nem utolsósorban azért, mert a helyi újságoknak az országos lapokkal kellett egyenlőtlen versenyfutásba bocsátkozniuk.

Ha Skócia önállóvá válik, a kormányzatnak költséges sajtótámogatási rendszert kell kiépítenie a helyi kézben lévő média felfuttatására – szól a végkövetkeztetés.

100 GB mobilnet féláron a Telenortól a 26 év alattiaknak

8 órája

A Telenor a fiataloknak szóló YES! ajánlatával fél áron, mindössze 2500 forintért teszi elérhetővé a Telenor Blue+ havidíjas tarifákhoz megvásárolható 100 gigabájtos havi adatcsomagját a 26 év alatti ügyfelek számára.