2014. május 23.

Skótok – tükör nélkül?

Érdekes médiahelyzetet teremthet a szeptemberi skót függetlenségi referendum – véli egyre több elemző, akik szerint új lap nyílik az elszakadás esetén

Érdekes médiahelyzetet teremthet a szeptemberi skóciai függetlenségi referendum – véli egyre több elemző, akik szerint új lap nyílik az elszakadás esetén.

A Financial Times egyik blogjában is pedzegetett probléma ugyanis az, hogy nem lesz okvetlenül elég erős kontrollszerepben a nemzeti sajtó. Így nem is tudja kellőképpen ellenőrizni az új állam kormányzatát, ha a többség a Nagy-Britanniától való elszakadásra adja a voksát. Az egykor lapnagyhatalomnak számító Skóciában ugyanis alaposan visszaestek a példányszámok – nem utolsósorban azért, mert a helyi újságoknak az országos lapokkal kellett egyenlőtlen versenyfutásba bocsátkozniuk.

Ha Skócia önállóvá válik, a kormányzatnak költséges sajtótámogatási rendszert kell kiépítenie a helyi kézben lévő média felfuttatására – szól a végkövetkeztetés.

Femina már a Viberen is

1 órája

Az új közösségi csatorna részeként egy Femina-matricacsomag is napvilágot látott.

Folytatódik az Elviszlek magammal

2 órája

Hosszú Katinkára csaknem 350 ezren, Zacher Gábor toxikológusra több mint negyedmillióan, Puzsér Róbertre pedig 220 ezren voltak kíváncsiak Magyarország legnépszerűbb autós-beszélgetős műsorában.