2012. február 10.

Smart meteringet tesztel az E.ON és a Telekom

Az E.ON Hungária Zrt. és Magyar Telekom nemrég közös smart metering, azaz okos mérési mintaprojektet indított.

Az E.ON Hungária Zrt. energiaszolgáltató és a Magyar Telekom távközlési cég nemrég közös smart metering, azaz okos mérési mintaprojektet indított. A cél, hogy a távolból le tudják kérdezni a gáz- és villanyórák állását.

A pilot keretében a két cég olyan új műszaki rendszert helyez üzembe, amely mind funkciójában, mind volumenében úttörő kezdeményezés Magyarországon. Ennek a rendszernek a célja a közüzemi fogyasztás mérése és az elszámolás folyamat-optimalizálása.

A 2012 első felében, valós felhasználói környezetben megvalósuló program első fázisának célja elsősorban a technológiai megoldások tesztelése lesz. Ezt olyan újszerű, kiegészítő funkciók vizsgálata követi majd, amelyek a fogyasztók és az energiaszolgáltatók számára is hasznos tapasztalatokkal, információkkal szolgálhatnak.

Az E.ON Hungária Zrt. és a Magyar Telekom közös projektje értékes információkat nyújthat az okos mérés széleskörű bevezetéséhez, illetve segíti az okos mérés hazai szabályozási hátterének kialakítását.

Az okos mérésre kifejlesztett műszaki rendszert várhatóan márciusban, Szolnokon helyezik üzembe. A projekt további tervszerű fázisairól és a várható eredményekről az E.ON Hungária Zrt. és a Magyar Telekom folyamatos tájékoztatást ad majd. A mintaprojekt a Magyar Energia Hivatal felügyeletével zajlik.

Címkék: e.on magyar telekom

Tovább szólhat az Érd FM 101,3

2020. október 22.

Hét évvel meghosszabbította az Érd FM 101,3 rádiós jogosultságát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A testület további döntéseket is hozott e heti ülésén.