2012. február 10.

Smart meteringet tesztel az E.ON és a Telekom

Az E.ON Hungária Zrt. és Magyar Telekom nemrég közös smart metering, azaz okos mérési mintaprojektet indított.

Az E.ON Hungária Zrt. energiaszolgáltató és a Magyar Telekom távközlési cég nemrég közös smart metering, azaz okos mérési mintaprojektet indított. A cél, hogy a távolból le tudják kérdezni a gáz- és villanyórák állását.

A pilot keretében a két cég olyan új műszaki rendszert helyez üzembe, amely mind funkciójában, mind volumenében úttörő kezdeményezés Magyarországon. Ennek a rendszernek a célja a közüzemi fogyasztás mérése és az elszámolás folyamat-optimalizálása.

A 2012 első felében, valós felhasználói környezetben megvalósuló program első fázisának célja elsősorban a technológiai megoldások tesztelése lesz. Ezt olyan újszerű, kiegészítő funkciók vizsgálata követi majd, amelyek a fogyasztók és az energiaszolgáltatók számára is hasznos tapasztalatokkal, információkkal szolgálhatnak.

Az E.ON Hungária Zrt. és a Magyar Telekom közös projektje értékes információkat nyújthat az okos mérés széleskörű bevezetéséhez, illetve segíti az okos mérés hazai szabályozási hátterének kialakítását.

Az okos mérésre kifejlesztett műszaki rendszert várhatóan márciusban, Szolnokon helyezik üzembe. A projekt további tervszerű fázisairól és a várható eredményekről az E.ON Hungária Zrt. és a Magyar Telekom folyamatos tájékoztatást ad majd. A mintaprojekt a Magyar Energia Hivatal felügyeletével zajlik.

Címkék: e.on magyar telekom

Megérkezett a Cinemax Pak a UPC kínálatába

1 napja

Az egyedi Cinemax és Cinemax 2 csatornák a legismertebb filmeket és sorozatokat, a legnépszerűbb színészeket, valamint a legjobb történeteket hozzák el a világ minden tájáról.