2011. április 22.

Sokan tervezik a neten a nyaralást

A legtöbben a keresőben kezdik a tájékozódást, de egyre többen használják már a szállásportálokat is. A helyszín az első, az ár nagyon számít.

A legtöbben a keresőben kezdik a tájékozódást, de egyre többen használják már a szállásportálokat is. A helyszín az első, az ár nagyon számít - derül ki az NRC Vendégváró.hu számára készített kutatásából.

A megkérdezettek 76 százaléka tervezi utazásait a neten - derül ki az NRC 2011 áprilisi reprezentatív kutatásából, melyet a Vendégváró.hu megbízásából készített. 78 százalékuk az úticélt választja ki, majd az árakat nézi meg.

Az elsődleges információ forrást továbbra is a keresők jelentik, innét indul el a válaszadók 55 százaléka, de 47% már a szállásportálokon is megfordult. Ez utóbbi forrás viszont csak 9% számára az elsődleges kiindulópont a tervezéshez.

Az online utazástervezés során a szállást bemutató fotók jelentik a legfontosabb tartalmat, amit az internetezők 87 százaléka nézeget. Szintén lényegesek az akciókról, csomagajánlatokról szóló tartalmak, melyet a válaszadók 79 százaléka néz meg. A programajánlatokat a válaszadók 56 százaléka tartja fontosnak.

Arról, hogy végül egy ajánlat bejön-e, a válaszadók 92 százalékánál dönt az ár, 61 százalékánál a csomagajánlatok, 57 százalékánál pedig az elérhető szolgáltatások fontosak. "Ez az adat megtévesztő, mert első látásra azt sugallja, hogy az ár alapján döntenek az internetezők, de ez nem igaz. Valójában az ár-érték arány a legfontosabb szempont" – mondja Körtvélyesi Erzsébet, a Vendégváró.hu-t üzemeltető Well-Press Kft. ügyvezetője.

Ettől persze még szeretnek a netezők jól járni, ami a csomagajánlatok népszerűségében is megmutatkozik. "A tapasztalatok szerint a csomagajánlatok miatt sokan a szokottnál magasabb kategóriájú szállásokat is kipróbálnak" - teszi hozzá Körtvélyesi Erzsébet.

Fesztiválgyőztes a Spektrum sorozata

2 órája

A „Tabukról tabuk nélkül″ 2019-ben bemutatott 2. évada megnyerte az olaszországi Oniros Filmfesztivál fődíját a dokumentumfilmek kategóriájában.