Jóval magasabb lett a negyedéves árbevétel és nyereség, mint ahogy azt várták a részvénypiacon. Törvényhozók bírálják a tech óriást, hogy nem lép fel hatékonyan az álhírekkel szemben.

Története során először könyvelt el 10 milliárd dollárnál magasabb (10,14 mrd) hirdetési árbevételt a Facebook, tette mindezt a harmadik negyedévben. Ez 49 százalékkal több, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Jól jártak a befektetők is: egy részvényre 77 százalékkal több profit jutott. Mark Zuckerberg alapító-CEO természetesen elégedett az eredményekkel, de a kritikákra válaszolva ígérte, mindent megtesznek, hogy megakadályozzák a visszaéléseket. Mint mondta, a Facebook közösség védelme sokkal fontosabb mint a profit maximalizálás. (Azt vetették a Facebook szemére, hogy több mint 120 millió amerikaihoz jutott el hamis, Oroszországból származó poszt, vagy álhír az elnökválasztási kampány idején és még utána is.)

A Facebook-ot szeptemberben már 1,37 milliárdnyian használták napi rendszerességgel, 16%-kal többen mint egy éve. A havi bejelentkezők száma 2,07 milliárd (+16%).
A platformon jelenleg 6 millió hirdető aktív, a teljes hirdetési bevétel 88 százaléka pedig már mobilról érkezik. Bejelentették azt is, hogy körülbelül 400 ezer hamis fiók van a rendszerben.

(adweek)