2010. július 05.

Sólyomtól tart a Fidesz?

Feltehetően Sólyom László vétójától félt a Fidesz, amikor őszre halasztotta a médiacsomag egyik törvényének zárószavazását – írja a Népszava.

Feltehetően Sólyom László vétójától félt a Fidesz, amikor őszre halasztotta a médiacsomag egyik törvényének zárószavazását – írja a Népszava.

Az államfő ugyanis akár az Alkotmánybírósághoz is küldhette volna a törvényt, hiszen augusztus elejéig még ő lesz hivatalban. A másik négy tervezet csak szervezeti átalakításokat eredményezne, így azok nem lennének kockázatosak. Az újságírók és a médiumok jogait szabályozó törvény viszont aggályos lehet – írja a lap, emlékeztetve arra, hogy az öt törvényből álló fideszes médiacsomagból még csak egyet, az alkotmány módosítását vitte keresztül a kormány. A tervek szerint hármat még ebben a ciklusban elfogadnának, a maradék egy törvény tárgyalását pedig őszre halasztották.

A késleltetésről való döntésben feltehetően közrejátszhatott Sólyom Lászlótól való félelem is, hiszen tarthattak attól a fideszes képviselők, hogy a még hivatalban lévő köztársasági elnök megakasztja a "törvénygyár" működését – olvasható a baloldali napilapban.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

2 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.