2017. május 25.

Sorozatban harmadik éve díjazták a Gemiust

Már sorban harmadik éve nyer a Gemius az európai online szektor által szervezett IAB Europe Research Awardson.

A nyerteseket Amszterdamban hirdették ki május 23-án az Interact konferencián. A Gemius a gemiusAdReal termékével aratott győzelmet. A nyertes szoftver az internetezők hirdetés megtekintési szokásairól szolgáltat adatokat, mind a kiadók, mind a hirdetők számára információt nyújt a konkurensek online hirdetési tevékenységeivel kapcsolatban. A döntőben a Gemius négy vállalatot utasított maga mögé.

"Büszkeséggel tölt el minket, hogy a vállalat megoldásai ismét felhívták magukra a nemzetközi figyelmet" – mondta Piotr Ejdys, a Gemius vezérigazgatója. Hangsúlyozta, hogy a gemiusAdRealhez hasonló termékkel, amely az online piac átfogó hirdetési mérését biztosítja (beleértve a Facebookot és Youtube-ot is), még senki sem állt elő. "Idén az online kampányok mérésének olyankülönleges technológiáján dolgozunk, amely lehetőséget ad arra, hogy új médiacsatornákat is bevonjunk a hirdetés mérésbe, például a tévét és a rádiót. Ezáltal biztosítani tudjuk, hogy az ügyfeleink teljes képet kapjanak a hirdetési piacról, médiumtól és eszköztőlfüggetlenül. Hamarosan az ügyfelek is megismerheti az új technológiát"– mondta Ejdys.

Az idei szobor a harmadik, amellyel az európai online szektor a Gemiust díjazta. 2016-ban a Gemius egy olyan módszertanért kapta mega legjobb európai piackutatási projekt díját, amely napi adatokat szolgáltat a honlapok nézettségével kapcsolatban (gemiusOvernight). 2015-ben pedig egy olyan megoldásért, amely a kiadókat segíti a teljes elérésük megismerésében platformokra lebontva (Behavioral Panel Synthesis, BPS).