2017. szeptember 29.

Sorrell szerint Kína áll nyerésre

A WPP globális vezetője szerint a kínai tech cégek komolyan veszélyeztetik a Facebook, a Google, az Apple, az Amazon és a Microsoft piaci pozícióit.

A kínai tech óriások, mint a WeChat tulajdonos Tencent, az e-kereskedelmi szektorban meghatározó Alibaba és a hardvergyártó Huawei át fogják venni az amerikai vetélytársak (Facebook, Google, Apple, Amazon, Microsoft) domináns piaci pozícióit – erről értekezett Sir Martin Sorrell, a WPP globális vezetője.

Az ügynökségi holding első embere erről a new yorki Advertising Week-en beszélt, hozzátéve, a nyugati tech vállalatoknak nem egymást, hanem a kínai vetélytársaikat kellene figyelniük. Megjegyezte, a nyugat-európai és az amerikai cégek persze nem érdekeltek Kína sikerében, de véleménye szerint az ottani vállalatok állnak nyerésre.

Sorrell szerint a ma főleg okostelefonjairól ismert Huawei elképesztő ütemben fejleszt a hordozható okoseszközök és a tabletek piacán. „Egyértelműen vége van az olcsó copycat időszaknak. Azt gondoljuk, hogy csak lemásolják a technológiánkat? Évekkel ezelőtt, talán igen. De ugyanezt mondtuk korábban a japánokról, a dél-koreaiakról és a hong kongiakról.”