2012. november 28.

Spamnek nézik az e-mail marketing üzeneteket

Legalábbis egy amerikai kutatás szerint a fogyasztók gyakran jelölik levélszemétnek a teljesen legális márkakommunikációt is.

Legalábbis egy amerikai kutatás szerint a fogyasztók gyakran jelölik levélszemétnek a teljesen legális márkakommunikációt is.

A márkatulajdonosok által küldött legális emailek 70 százalékát jelölik meg levélszemétként a felhasználók, és a spamszűrökön fennakadt levelek 60 százaléka is ilyen üzenet - írja a B2B Online, a Return Path kutatása alapján.

Többek között ez lehet az oka az e-mail marketing hatékonyság-csökkenésének - von le következtetést az amerikai cég, amely július és szeptember között több mint 315 ezer kampányt vizsgált meg, emellett több mint 2 millió email-felhasználó vonatkozó adatait tekintette át.

A spamnek jelölés mögött gyakran a puszta lustaság állhat: könnyebb levélszemétként jelölni egy marketingüzenetet, amely többé már nem érdekli a felhasználót, mint végig menni a leiratkozási procedúrán.

A Return Path arra figyelmeztet: a márkatulajdonosoknak át kellene gondolniuk email marketing stratégiáikat ahhoz, hogy hatékonyabban fenntartsák a fogyasztók érdeklődését.

Szombaton kezdődik A Dal 2020

44 perce

Tíz produkció látható A Dal 2020 szombati első műsorában. A sorozat három válogatójából harmincból összesen tizennyolc dal jut a két elődöntőbe, ezekből nyolc előadó kerül a március 7-i döntőbe - írja az MTI.