2013. április 26.

Sportcsatornával bővülhet a rádiós piac

Ezúttal nem megszűnik rádió, hanem új indul. Benik Balázs rali bajnok és Rácz Felix sportmenedzser sporttematikával indít.

Ezúttal nem megszűnik rádió, hanem új indul. Benik Balázs rali bajnok és Rácz Felix sportmenedzser sporttematikus rádiócsatorna megvalósításába kezdett. Már meg is van a frekvenciájuk.

A háromszoros abszolút rali magyar bajnok Benik Balázs és Rácz Felix üzletember – a 10 éve a piacon lévő Felix Promotion sportmenedzser iroda vezetője – mintegy 3 éves együttműködés után, 2012-ben közös céget alapított Sport FM Rádió Kft. néven, amely sikeresen pályázott a 93,6 MHz-es frekvenciára. Mint azt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsához benyújtott és nyertes pályázat is tartalmazza, a cél egy kifejezetten sporttematikus rádiócsatorna megvalósítása.

„Magyarországon jelenleg csak digitálisan érhető el ilyen tartalom, de hiszünk benne, hogy – a kiemelkedően sikeres londoni olimpia után, a 2014-es Szocsi téli játékok és foci VB előtt – van helye a piacon egy sporttartalmat nyújtó csatornának mind a közönség, mind az üzleti élet érdeklődését tekintve” – emelte ki Rácz Felix. Mint elmondta, a közeljövő egyik legfontosabb feladata a profi szerkesztőség felállítása.

„Az elmúlt években kevésbé a versenysport, mint inkább az élet más területei kerültek a mindennapjaim fókuszába. Remek és pionír lehetőségnek tartom ennek a rádiónak a kiépítését, amely Rácz Felixszel való baráti és munkakapcsolatunkat az üzleti szférába terelte. Bár a frekvencia gödöllői, de a rádió Budapesten és 40 km-es körzetében hallható ” – tette hozzá Benik Balázs.