2012. május 16.

Sportos fejlesztések a hazai kiadóknál

A Ringier-nél a Nemzeti Sport online felülete frissült átfogóan, míg a Sanoma Media mobilfejlesztéssel várja a nyár sporteseményeit.

A Ringier-nél a Nemzeti Sport online felülete frissült átfogóan, míg a Sanoma Media mobilfejlesztéssel várja a nyár sporteseményeit.

Megkezdék már a kiadók a készülődést a sportos nyárra. A Ringier ennek jegyében frissítette a Nemzeti Sport Online dizájnját és tartalmát. A site-on megújult a dobozos elrendezés: a portált rugalmasabban kezelhető, témák szerint csoportosított blokkokra osztották. Emellett megújult a hírdoboz, az eredményjelző, és lenyíló menüsort alakítottak ki. Egyszerűsítették a képgaléria modult, és hangsúlyosabb helyet kapott az NSO TV.

A foci EB-re alapoz a Sanoma Media, amely Foci EB 2012 alkalmazást tett elérhetővé mind iPhone-ra, mind androidos okostelefonokra. Az app nem előzmények nélküli: a 2010-es futball világbajnokság már kapott telefonos alkalmazást. A Sanoma a közlés szerint a fejlesztéssel azoknak akar kedveskedni, akiket nemcsak az eredmények, hanem a háttérinfók is érdekelnek az eseménnyel kapcsolatban. A mérkőzésmenetrend és az eredmények mellett az alkalmazás bemutatja a játékosokat és a csapatokat, az alapítás évétől a csapat becenevéig, ahogyan a bajnokságok történetét vagy a mindenkori EB-labdákkal kapcsolatos érdekességeket is. Emellett célzott értesítők is választhatók: a kedvenc csapatok mérkőzéseinek kezdetére, illetve eredményeire is figyelmeztet az alkalmazás. Az app egyébként nemcsak magyarul érhető el, elkészítése a Sanoma-piacok közötti együttműködés része.