2013. május 22.

Springier a láthatáron

A közeljövőben sor kerülhet az Axel Springer és a Ringier magyar cégeinek fúziójára.

A közeljövőben sor kerülhet az Axel Springer és a Ringier magyar cégeinek fúziójára. A 2010 óta húzódó ügylet részletei egyelőre nem ismertek, a tárgyalásokban új szereplőként megjelent a Vienna Capital Partners, amely valószínűleg közvetítő, a valódi befektetőt nem ismerjük.

Az Axel Springer AG és a Ringier AG azt tervezi, hogy további lépéseket tesznek a kelet-közép-európai közös vállalatuk végleges kialakítása érdekében - adták hírül az érintett cégek.

Első lépésként, a szükséges hatósági jóváhagyások megszerzése érdekében, lehetséges, hogy mindkét társaságnak meg kell válnia magyarországi portfoliójának egyes elemeitől. Ezért a Ringier, az Axel Springer és a Vienna Capital Partners (VCP) bejelentik, hogy kizárólagos tárgyalásokat kezdenek egymással.

A VCP-t felkérték, hogy vizsgálja meg, a meglévő magyar média portfólió egyes termékeinek felvásárlási lehetőségét. A lehetséges tranzakció eredményeként két független magyar médiavállalkozás jöhet létre, amelyhez szükséges a magyar Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyása.

A VCP a Ringier régi üzleti partnere és a múltban jelentős médiabefektetések tulajdonosa volt Kelet-Közép-Európában. A vállalat számos vezető európai médiacsoport regionális tranzakcióját segítette tanácsadóként.

A három éve húzódó ügylet megvalósulásáról, illetve meghiúsulásáról számtalan ellenőrizetlen információ kering szakmai körökben, a hatósági engedélyezés feltételeként mindig valamelyik vagyonelem, a Népszabadság vagy a megyei napilapok eladása szerepelt. A kiadók közleménye ezzel kapcsolatban továbbra sem nyújt támpontot.

Közel 3 milliós bírságot kapott a TV2

1 napja

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolás miatt 2,8 millió forintos bírságot szabott ki a TV2 Bezár a bazár! című vetélkedőjének egyik adása miatt - írja az MTI.

Új előzetest kapott az HBO sorozata

1 napja

Magyar felirattal is megtekinthető a HBO új sorozatának, a Philip Pullman fantasy trilógiája alapján készült Az Úr Sötét anyagainak 3 perces előzetese.