2012. szeptember 14.

Startupos pályázat a Metropoltól

Startup vállalkozásoknak ad kiugrási lehetőséget a Metropol és szakmai partnere, a Primus Capital.

Startup vállalkozásoknak ad kiugrási lehetőséget a Metropol és szakmai partnere, a Primus Capital. A fődíj 1 millió forint készpénz és 2 millió forint vállalatépítési és prezentációs tanácsadási szolgáltatás.

A Primus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. és a Metropol napilap közös pályázatot hirdet induló vállalkozások részére. Az együttműködés célja, hogy a nyertes ötlet legalább 1 millió magyar ember életét tegye jobbá 2015-ig.

A szervezők olyan tervezett vagy létező üzleti megoldásokat keresnek, amelyekről elmondható, hogy a hazai vállalkozási keretek között megvalósíthatóak, finanszírozhatóak és tervezhetőek. Az üzleti megoldással kapcsolatban fontos, hogy bizonyítottan már működő technológia legyen, amely a piaci bevezetési folyamat elején jár, elindítása és működtetése pedig hazai és európai uniós forrásokból megvalósítható legyen.

“Hiszünk abban, hogy Magyarországon mindennap nagyon sok ötlet születik baráti vagy családi körben arról, milyen vállalkozást lehetne elindítani, mivel lehetne saját és környezetük életminőségét javítani, de legtöbben nem tudják, hogyan induljanak neki” – mondta Bruckner Zoltán, a Primus Capital igazgatója. “A Metropol a lehető legszélesebb elérést biztosítja, hogy az országban szunnyadó ambíciókat, ötleteket, tehetségeket megtaláljuk, egy vállakozás elindításásak keretet adjunk – tette hozzá Hivatal Péter, az újság vezérigazgatója.

A nevezésnek nem feltétele a kidolgozott üzleti terv. Elvárás, hogy az ötletek, elképzelések látványos változásokat hozzanak a társadalom egy nagyobb szegmensének életében. Kiemelt cél ugyanakkor a speciális helyi vagy hazai jellegzetességek (pl. földrajzi elhelyezkedés, természeti adottságok, szokások, egészségügyi vagy gazdasági helyzet) jelenlegi, konkrét lehetőségeinek kihasználása. A kezdeményezés része a társadalmi felelősségvállalás, így a pályázatokban szereplő elképzelések nem mehetnek valamely társadalmi réteg kárára.

Az ötleteket szeptember 10-től lehet feltölteni a www.alapajovohoz.hu weboldalra, ahol az érdeklődők példákat is találhatnak olyan megoldásokra, amelyekhez hasonlóak biztosan felkelthetik a zsűri érdeklődését, továbbá hasznos segítséget kaphatnak pályázatuk benyújtásához.

 

 

 

Címkék: startup metropol primus