2019. január 31.

Super Bowl LIII: Faragó-Brady 13-9!

Faragó Richard 13. Super Bowljára készül, Tom Brady a kilencedikre. Atlantában csap össze a New England Patriots és a Los Angeles Rams, a félidőben pedig a Maroon 5 szórakoztatja majd a nagyérdeműt.

Van abban valami romantikus, hogy Tom Brady és Bill Belichick csapata, a New England Patriots a 18 év alatt megvívott kilencedik Super Bowlján az ellen a Los Angeles Rams ellen lép pályára, amely ellen (akkor még St. Louis Rams néven) 2002-ben az akkor másodéves irányító, illetve vezetőedző Super Bowl-győzelemre vezette a csapatot. Az azóta eltelt 18 év pedig már történelem, Brady és Belichick is kilencedik Super Bowljára készül, és az évek során szinte minden Super Bowllal kapcsolatos rekordot sikerült megdönteniük. A Los Angeles Rams zárta jobb mérleggel az alapszakaszt (13-3), de a Patriots (11-5) - amely összességében 5-5-tel, Bradyvel és Belichick-kel 5-3-mal áll a Super Bowlok történetében - az esélyesebb a fogadóirodák szerint. Érdekesség, hogy a Rams edzője, Sean McVay - aki az NFL történetének legfiatalabb vezetőedzője – csaknem 9 évvel fiatalabb a Patriots irányítójánál, Tom Bradynél - írják.

A helyszín a 2017-ben átadott, hipermodern atlantai Mercedes-Benz Stadium. A létesítmény előtt áll egy 12 méteres sólyomszobor, amit a magyar szobrász, Szőke Gábor Miklós készített, és amely a hazai csapat, az Atlanta Falcons jelképe lett. A számtalan atlantai látnivaló közül ide is ellátogat majd Faragó Richard, aki immár 13. alkalommal utazik az Egyesült Államok legnagyobb sportünnepére, hogy a helyszínről közvetítse a Super Bowlt. Mellette a szakértő Buday Zoltán, a Pro Football Focus hivatalos NFL-mérkőzéselemzője lesz. A budapesti stúdióban 22 órakor kezdődik a felvezetés, Tőrös Balázs köszönti a nézőket, szakértőként Bencsics Márk, Kovács Sándor és Kun Zsolt segíti a nézőket az éjszaka folyamán.

Akit az amerikaifocin kívül a popkultúra is érdekel, annak remek hír, hogy a félidőben a Maroon 5 lép fel, és Travis Scott, valamint a georgiai születésű Big Boi is részt vesz a produkcióban. Azt talán mondanunk sem kell, hogy a mérkőzést körülvevő reklámbevételek az egekbe szöktek idén is, hiszen a 30 másodperces szpotokat nem kevesebb mint 5 millió dollárért értékesíti a CBS. Az egyik sörgyártó cég hét különböző termékét népszerűsíti az eseményen, és 5 és fél percnyi reklámidőt vásárolt magának. Bárhogyan számolunk, ez listaáron 55 millió dollár.

Trash Talk Extra: február 3-án 22 órától a Sport1-en, utána Super Bowl-közvetítés a helyszínről: éjféltől a Sport1-en.

Tovább szólhat az Érd FM 101,3

2020. október 22.

Hét évvel meghosszabbította az Érd FM 101,3 rádiós jogosultságát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A testület további döntéseket is hozott e heti ülésén.