2012. február 15.

Szabvány nélkül az unió

Vajon mennyire akasztja meg az amúgy sem robogó rádiós digitális átállást, hogy az Európai Unió még nem döntött a szabvány-kérdésben?

Vajon mennyire akasztja meg az amúgy sem robogó rádiós digitális átállást, hogy az Európai Unió még nem döntött a szabvány-kérdésben?

Az egyik digitális rádiózással foglalkozó szakportál publikált egy hivatalos levelet, amelyből kiderült: a közösség még sem a DAB, sem a DRM szabvány mellett nem tette le egyértelműen a garast. A Neelie Kroeshöz intézett kérdésre egyik munkatársa azt jelezte: az Európai Uniónak nincsen közös rádiózási szabványpolitikája.

A tagállamok és az Európai Bizottság megítélése szerint a határokon átívelő rádiózás pedig magában nem elég jelentős ahhoz, hogy igazolja egy teljes körű uniós politika kialakításának szükségességét. Ezért aztán az uniós országok tagállami hatáskörben foglalkoznak a témával – szól az érvelés.

Közel 3 milliós bírságot kapott a TV2

1 órája

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolás miatt 2,8 millió forintos bírságot szabott ki a TV2 Bezár a bazár! című vetélkedőjének egyik adása miatt - írja az MTI.

Új előzetest kapott az HBO sorozata

3 órája

Magyar felirattal is megtekinthető a HBO új sorozatának, a Philip Pullman fantasy trilógiája alapján készült Az Úr Sötét anyagainak 3 perces előzetese.