2012. február 15.

Szabvány nélkül az unió

Vajon mennyire akasztja meg az amúgy sem robogó rádiós digitális átállást, hogy az Európai Unió még nem döntött a szabvány-kérdésben?

Vajon mennyire akasztja meg az amúgy sem robogó rádiós digitális átállást, hogy az Európai Unió még nem döntött a szabvány-kérdésben?

Az egyik digitális rádiózással foglalkozó szakportál publikált egy hivatalos levelet, amelyből kiderült: a közösség még sem a DAB, sem a DRM szabvány mellett nem tette le egyértelműen a garast. A Neelie Kroeshöz intézett kérdésre egyik munkatársa azt jelezte: az Európai Uniónak nincsen közös rádiózási szabványpolitikája.

A tagállamok és az Európai Bizottság megítélése szerint a határokon átívelő rádiózás pedig magában nem elég jelentős ahhoz, hogy igazolja egy teljes körű uniós politika kialakításának szükségességét. Ezért aztán az uniós országok tagállami hatáskörben foglalkoznak a témával – szól az érvelés.

Legendás rockerek A Dal színpadán

8 órája

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

9 órája

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.