2014. szeptember 22.

Szakmai nap a televíziók akadálymentesítéséről

Mindenkinek joga van az információhoz való hozzáféréshez, így a hallássérülteknek is biztosítani kell a tévézés lehetőségét.

Mindenkinek joga van az információhoz való hozzáféréshez, így a hallássérülteknek is biztosítani kell a tévézés lehetőségét.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (Sinosz) közösen tartott szakmai napot a televíziós műsorok akadálymentesítéséről.

Karas Monika, az NMHH elnöke hangsúlyozta: törvényi előírás a televíziók számára, hogy évről évre növeljék a felirattal vagy jelnyelvi tolmács segítségével a halláskárosultak számára is követhető műsorok időtartamát.

Jövőre nemcsak a reggel hat és éjfél közötti időszakra, hanem a műsoridő teljes egészére vonatkozik az akadálymentesítés, a politikai és hírműsoroknak pedig már most is akadálymenteseknek kell lenniük. Jövőre a filmeket, a játékokat, valamint a közszolgálati műsorokat kell közzétenni akadálymentesített verzióban is 0-24 órában.

A rendezvényen előadást tartott Lidia Best Smolarek, a Hallássérültek Európai Szövetségének elnökhelyettese, valamint Kósa Ádám, a Sinosz elnöke (a képen) is.

(Forrás: MTI, fotó: Koszticsák Szilárd)

Védjegyvita a Retro körül

16 órája

A “retro” szót két cég is szeretné magának tudni, de egyelőre nem látszik egyértelműen, hogy kinek van igaza.

Reagált az MTA a Figyelő listázására

17 órája

Az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontja szerdán reagált a Figyelő cikkére, az intézmény honlapján Rudas Tamás főigazgató tett közzé nyilatkozatot.