2010. december 14.

Száműzött krimi

Csak meghatározott mennyiségű krimit adhatnának reggeli és esti hírműsoraikban a nagy kereskedelmi médiumok – döntött az országgyűlés.

Csak meghatározott mennyiségű krimit adhatnának reggeli és esti hírműsoraikban a nagy kereskedelmi médiumok – döntött az országgyűlés.

A Novák Előd és Pözse Sándor jobbikos képviselők által jegyzett kapcsolódó módosító indítvány a tervezet azon passzusát toldaná meg, amely szerint a jelentős befolyásoló erővel (JBE) rendelkező lineáris szolgáltatók esetében „a más magyarországi médiaszolgáltatótól átvett híranyag vagy tudósítás a hírműsorszám időtartamának húsz százalékánál nem lehet hosszabb terjedelmű”. Ide emelnék be „a bűnügyi tematikára” vonatkozó hasonló korlátozást.

„Módosító javaslatunk célja, hogy a JBE-k a szerkesztőségek fenntartására vonatkozó előterjesztői javaslat alól ne tudjanak a bulvárhírek szintjére züllesztett bűnügyi tematikájú híranyagokkal kibújni. Továbbá az ilyen tematikájú hírek túlsúlya a társadalomra kifejezetten depresszív, félelemkeltő és negatív hatással bír” – áll indoklásukban.

Aranyeső a Viasat Worldnél

2 órája

A Viasat World vezető nemzetközi médiavállalat öt jelöléséből kettőt váltott aranyra a Promax BDA Europe Awards díjátadóján, ahol a szórakoztatóipar, marketing és design terén elért kiemelkedő teljesítményeket értékelték.