2011. március 22.

Száz 3D-csatorna jöhet

Lohad ugyan a háromdimenziós csatornák iránti iparági lelkesedés, de attól még éveken belül rengeteg ilyen adó indulhat.

Lohad ugyan a háromdimenziós csatornák iránti iparági lelkesedés, de attól még éveken belül rengeteg ilyen adó indulhat.

Az In-Stat nemrég bemutatott elemzése szerint 2014-re mintegy száz lineáris háromdimenziós csatorna lesz fogható a világon. Szinte minden számba jöhető tematikában bővül majd a csatornaszám, közölték, utalva arra, mozifilmet, élő közvetítést éppúgy "jól bír" egy háromdimenziós csatorna, mint dokumentumfilmet.

Szerintük a gyors piacbővülés egyik titka az lehet, hogy számos olyan cég tesztelte már a 3D-s technológiát, amelyik nagy felbontású (HD) adást már sugároz. Erre például kiváló lehetőséget biztosított a számukra a tavaly nyári labdarúgó világbajnokság. Közülük többen azt tanulmányozzák éppen, hogyan bővíthetnék VOD szolgáltatásukat olyan mértékben, hogy az egy televíziós csatorna programját is kitöltse.

Akik politikai híreket lélegeznek

Médiapiac2 napja

Tudta, hogy a politikai hírek olvasói az egyik leglojálisabb médiafogyasztói csoport? Sokat költenek lapokra, sokkal több oldalt töltenek le, folyamatosan nyomon követik a híreket.