mwx 2012. január 13.

Százezrek tényfeltárásért

Jelentős anyagi támogatást kaphatnak azok az oknyomozó újságírók, akik tényfeltáró cikkek vagy cikksorozatok készítésére vállalkoznak.

Jelentős anyagi támogatást kaphatnak azok a tapasztalt oknyomozó újságírók, akik tényfeltáró cikkek vagy cikksorozatok készítésére vállalkoznak.

Pályázatot hirdett az atlatszo.hu tapasztalt oknyomozó újságíróknak tényfeltáró cikkek vagy cikksorozatok készítésére. A sikeres pályázók cikkeit, cikksorozatait a site-on szerződéskötést követően megjelentetik, és ezért 50 és 250 ezer forint (plusz áfa) honoráriumot fizentek.

A pályázatra olyan konkrét témajavaslatokat vár az atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft., amelyek a honlap profiljába illeszkedve a közhatalom átláthatóságával, a közpénzek felhasználásának nyomonkövetésével, a politikai és gazdasági szereplők jogsértéseivel, a közélet visszásságaival, továbbá emberi jogokkal, sajtószabadsággal vagy környezetvédelemmel kapcsolatosak.

A cikkek elkészítéséhez a nonprofit vállalkozás jogi és szerkesztői támogatást is ad.

A pályázathoz életrajzot, a projekt leírását, a cikk témáját, feldolgozásának módját kell csatolni, valamint fel kell tüntetni az igényelt összeget. Emellett csatolni kell a pályázó három korábbi legsikeresebb cikkét is, annak alátámasztására, hogy a szerző rendelkezik a javasolt tényfeltáró projekt sikeres megvalósításához szükséges szakmai tapasztalattal.

A pályázatok beadási határideje január 31. További információt az info@atlatszo.hu címen lehet kérni e-mailben, de előtte érdemes elolvasni a teljes pályázati kiírást a Tumblr-en.

A tényfeltáró újságírás kihívásairól is nyilatkozott tegnap megjelent interjúnkban Bodoky Tamás, a site főszerkesztője. Az interjút a kapcsolódó linkek között keresse!Indul A Bank és a Bezár a bazár! a TV2-n

13 órája

6 kérdés – 6 perc – 60 millió forint! - ma este 20:45-től Stohl András műsorvezetésével elstartol A Bank, a TV2 legújabb, hazai fejlesztésű kvíz show-ja.