2010. szeptember 17.

Szegedi hírzárlat

Bojkottot hirdet a szegedi Fidesz a Délmagyarország, a térség napilapja ellen – erről az érintett orgánum számolt be internetes oldalán.

Bojkottot hirdet a szegedi Fidesz a Délmagyarország, a térség napilapja ellen – erről az érintett orgánum számolt be internetes oldalán.

„Részrehajló kampányújság lett a Délmagyarország napilapból és a delmagyar.hu internetes portálból, ezért nem hívják meg előbbi két médiumot a Fideszes rendezvényekre. A Délmagyarország című napilap tudatosan fosztja meg a szegedieket attól, hogy valós képet lássanak a városban zajló politikai és közéleti rendezvényekről, és nem tesz eleget a törvényben rögzített pártatlan tájékoztatási kötelezettségének sem. Szerkesztési elveivel tudatosan manipulálja a szegedi közvéleményt, jelentős kárt okozva ezzel a szegedi demokráciának. A tények elferdítése, témák elhallgatása, és kampányszerű szerkesztési elvei miatt döntött a Fidesz szegedi kampánycsapata arról, hogy nem hívják meg a két médiumot semmilyen kampányrendezvényre, mivel az újság és a hírportál szándékosan manipulálja a párttal, polgármester-jelöltjével és egyéni jelöltjeivel kapcsolatos információkat. A Fidesz szegedi kampánycsapata a www.bnagylaszlo.hu oldalt ajánlja a szegediek figyelmébe, amennyiben a kormánypárt szegedi polgármesterjelöltjéről és az egyéni önkormányzati képviselő-jelöltjeiről és eseményekről szeretnének hiteles tájékoztatást kapni" – idézi honlapján az újság a helyi Fidesz-kampányfőnök közleményét.

„Értetlenül állunk a döntés előtt. A 100 éves Délmagyarország története során mindig a legfontosabbnak tartotta a pontos, hiteles, pártatlan tájékoztatást. Az olvasó tiszteletét. Tudomásul vesszük, hogy nem hívnak meg a párt által szervezett szegedi rendezvényekre – de hírügynökségi és egyéb forrásokat felhasználva beszámolunk azokról, választási etikai kódexünk szerint. Határozottan visszautasítjuk a közleményben használt kifejezéseket – és lapunk olvasóinak döntésére bízzuk, „részrehajló kampányújság"-e a Délmagyarország és a delmagyar.hu. Minden politikai, etnikai, vallási, társadalmi szervezet, meggyőződés hiteles bemutatását vállaljuk” – szól a szerkesztőségi válasz.