2017. június 02.

Szélesíti zenei spektrumát a Petőfi

A terv megtartani a Petőfit a magyar zene rádiójának.

Az egy éve megkezdett tartalmi változásoknak megfelelően viszi tovább műsorát a Petőfi Rádió, amelyen ez idő alatt több mint 150 új magyar együttes mutatkozott be - nyilatkozta Vaszily Miklós, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója Egerben, a Music Hungary zeneipari konferencia megnyitóját követően.

"A magyar zene aránya nem csökkent, összetevői szélesedtek az eltelt esztendőben" - fogalmazott Vaszily Miklós, aki hangsúlyozta: nagyon fontosnak tartja az iparági együttműködést, a fontos szereplők közötti folyamatos konzultációt.

A konferencia első beszélgetése Mégis kinek a versenye? címmel az átalakuló rádiós piacról szólt. Ezen az MTVA vezérigazgatója mellett részt vett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság képviseletében Auer János, a médiatanács tagja, illetve Földes Ádám (ClassFM), Kiss Anikó (Music FM) és Csikesz Erika (Sláger FM).

A vitában kulcsszerepet kapott a rádiós hirdetési bevételek, ezen keresztül áttételesen a szerzői jogdíjak kérdése.

Kiss Anikó, a Music FM vezérigazgatója kiemelte, hogy nagyon sok pénz tűnik el a rádiós hirdetési piacról, amelynek szerinte ideje lenne "véget vetni".

A Music Hungary konferencia panelbeszélgetési között szerepel a hazai nagykoncertek, a film és könnyűzene kapcsolódási pontjai, a Petőfi Rádió tavalyi arculatváltása és annak következményei, a Cseh Tamás Program, illetve ezen túl több más zenei oktatási program is.

(mti)

Budapesten forgatott Hans Zimmer és Alan Walker

36 perce

Hans Zimmer Oscar-díjas zeneszerző és napjaink egyik legnépszerűbb DJ-je, Alan Walker közös, „Time” című számához a COVID-19 koronavírus miatt kiüresedett városokat megjelenítő videoklipet készítettek.