2010. május 16.

Szélessávú Szuperbizottság

Két sokat látott nemzetközi csúcsszerv létrehoz egy harmadikat. A cél az egész világra kiterjedő szélessávú stratégia legyártása.

Két sokat látott nemzetközi csúcsszerv létrehoz egy harmadikat. A cél az egész világra kiterjedő szélessávú stratégia legyártása.

A Nemzetközi Távközlési Unió és az UNESCO (az ENSZ kulturális ügyekben – is – illetékes szakosított szervezet) a napokban bejelentette: megalapítja a Digitális Fejlődés Szélessávú Tanácsát. A mintegy harminc jól csengő névből álló testület dolga az lesz, hogy alakítson ki a technológia elterjedését segítő stratégiákat, valamint segítse olyan alkalmazások bevezetését, amelyek révén a mainál is több szociális szolgáltatás jusson el bolygónk lakóihoz. A fejlesztés lehetséges területeként említik az egészségügyi ellátást éppúgy, mint az oktatást vagy a környezetgazdálkodást.

Hol tart a magyar banki digitalizáció?

1 órája

Magyarország a hetedik helyen áll a vizsgált kilenc közép-kelet-európai ország rangsorában. Az elemzésbe vont nyolc legnagyobb hazai bank digitális fejlettsége csak a szlovén és a lettországi szereplőknél bizonyult jobbnak.

Megvannak a friss adatok! Ki a piacvezető?

2 órája

2018-ban a Sláger FM a leghallgatottabb adó Budapesten és Pest megyében - közölte a rádió stábja a friss adatokra hivatkozva. Ezt viszont vitatja a Rádió1 és a Retro Rádió.