2012. szeptember 28.

Személycserék és megújulás a Magyar Orvosnál

A hazai orvostársadalom egyik fontos szakmai folyóirata, a Magyar Orvos szerkesztősége új főszerkesztővel és felelős szerkesztővel bővült.
Prof. dr. Lakatos Péter
Prof. dr. Lakatos Pét

A továbbiakban a Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinikájának egyetemi tanára látja el a főszerkesztői teendőket, munkáját Dr. Takács István (Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinika) felelős szerkesztőként segíti.

A 20 éve megjelenő orvosi szakfolyóirat mostantól hangsúlyosabb szakmai tartalommal és megújult grafikai megjelenéssel jelentkezik.

„A folyóiratot mind tartalmi, mind formai tekintetben korunk követelményeinek megfelelően frissítettük: így a lap és a szakmai tartalmak nemcsak a tradicionális, nyomtatott módon, hanem webes felületen és digitális formában is hozzáférhetőek lesznek. Bízunk abban, hogy újításaink segítik majd a praktizáló orvosok mindennapi munkáját” – fogalmazott az új főszerkesztő.

Dr. Takács István
Dr. Takács István

A Magyar Orvos 2012 februárjától a Yoter Publishing szaklapkiadó gondozásában jelenik meg. A lap a vényfelíró és praktizáló orvosok lapja, elsősorban az alap-, a szakrendelői és az általános kórházi ellátásban tevékenykedők munkáját segíti, gyakorlatias és széles körű továbbképzést nyújtva. Az újságban helyet kapnak gyógyszerismertetők, a lap tallózik a világ elismert orvosi médiumaiból, szakmai összefoglalókat jelentet meg vezető szakemberek közreműködésével; emellett hónapról-hónapra híreket, provokatív kérdésektől sem mentes interjúkat közölnek.