2011. szeptember 13.

Személyi átrendeződések a Figyelő kiadójánál

Változott a Word Communications ügyvezetője, és távozott Ruszkai Nóra tanácsadó, értesült a Médiapiac.com. Az ok: új befektető jelent meg a kiadónál.

Jelentős személyi változások történtek a hetilapot is megjelentető Word Communications háza táján. Értesülésünk szerint nemrég távozott az ex-sanomás vezérigazgató-helyettes Ruszkai Nóra a kiadótól, amely alig néhány hónappal ezelőtt kérte fel szaktanácsadónak, de Vajdics Enikő ügyvezető pozícióját is érintették a változások.
Lukács Marianna, a Word Communications új ügyvezetője

Amellett, hogy egy új befektető is beszállt a cégbe – a Patika-csoport vezérigazgatói feladatait is ellátó dr. Lukács Marianna 10 százaléknyi tulajdonrészt szerzett –, más személyi változások is történtek, Ruszkai Nóra ugyanis a Médiapiac.com értesülése szerint távozott a médiavállalattól. Ezt a Sanoma Media Budapest egykori vezérigazgató-helyettese (a Figyelőt a Sanomától vásárolta meg a Word Communications), a Figyelő volt szaktanácsadója is megerősítette a Médiapiacnak, de a fejlemény hátteréről részleteket nem kívánt elárulni.

Lukács Marianna, aki nemrég ügyvezetője is lett a Word Communicationsnek, a Ruszkai távozását firtató kérdésünkre azt mondta: "a Sanoma korábbi igazgató-helyettese és a Figyelőt is kiadó Word Communications lapkiadó útjai azért váltak szét, mert a feladat, vagyis a Figyelő hetilap az új tulajdonos kiadó szervezetébe történő integráció sikeresen lezárult".

Arra a kérdésünkre, hogy volt-e valamilyen személyi vagy szakmai nézetkülönbség a felek között, a kiadó új vezetője azt közölte, hogy az együttműködést közös megegyezéssel, írásban szüntették meg, melyről harmadik fél, így a Médiapiac.com számára kizárólag a másik fél beleegyezésének birtokában adhatnának bővebb információt.

A Médiapiac.com úgy tudja, hogy Vajdics Enikő pozícióját is érintették a cégnél zajló változások, ő ugyanis a továbbiakban kiadóigazgatóként dolgozik tovább. Ezt Lukács Marianna szintén megerősítette, a változásokat Vajdics szempontjából ugyanakkor kedvezőnek minősítve. "Így ketten közösen mindazzal a szakmai tudással rendelkezünk, ami erősíti a lapkiadó pozícióit".

Lukács Mariannától arról is érdeklődtünk, hogy nem profilidegen-e tőle a média világa, hiszen nevét elsősorban az egészségiparból ismerhetjük. Ennek nyomán hozzánk eljuttatott önéletrajzából kiderül, hogy dolgozott az Oktatási Minisztériumban, a PSZÁF-nél és a Pénzügyminisztériumban is. A Patika-csoportnak 1999 óta a vezérigazgatója. 1996-tól a Független Pénztárszövetségnek, 2009-től pedig az Új Reformkor Alapítvány ellenőrző bizottságának is az elnöke.

"A Figyelőt érintően olyan befektetőnek tartom magam, aki a több évtizedes hetilap nemes hagyományait folytató, a függetlenséget a legfontosabb értéknek valló szerkesztőség munkáját mindenben támogatja" - tette hozzá Lukács, aki saját megfogalmazása szerint azért tartotta fontosnak, hogy az általában véve lefelé ívelőnek nevezhető nyomtatott médiaiparba is befektessen, mert "minden hanyatló iparágban vannak gyöngyszemek, akik a piac negatív tendenciájával ellentétesen mozognak és sikeresek. Mi a lapkiadónál hiszünk a gondozásunkban megjelenő férfias life-style print és online portfólió növekvő olvasottságában és üzleti sikerében".

A Word Communications portfóliójába a Figyelő mellett az IPM, a Digitális Fotó, a Motorrevü, a Chip Magazin, a Családi Lap és a Műszaki Magazin tartozik.

 

Szalay Dániel

Nyilvános az 5G-s frekvenciaárverés résztvevőinek listája

2019. szeptember 13.

Három jelentkezőt – a Magyar Telekom Nyrt.-t, a Telenor Magyarország Zrt.-t és a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt.-t – vett árverési nyilvántartásba szeptember 13-án a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).