2010. december 27.

Szenteste a TV2 nyert

Szenteste többségében a TV2 műsorait választották a tévé képernyője előtt ülők. Az adó több kategriában és idősávban is nyert.

Szenteste többségében a TV2 műsorait választották a tévé képernyője előtt ülők. Az adó több kategriában és idősávban is nyert.

A TV2 december 24-én már kora délutántól családi filmekkel várta a nézőket: mind a teljes lakosság mind pedig a 18-49 éves korosztály körében nyerte a nézettségi versenyt saját idősávjában a Tények előtt vetített Beethoven című amerikai vígjáték első és második része. A TV2 hírműsorát, amely a nap legnézettebb műsora lett a teljes lakosság körében, a Shrekből az angyal és a Nagyon Vadon című animációs filmek követték; az előbbi mindkét célcsoportban a Szenteste második legnépszerűbb műsora lett, közönségaránya pedig 32,4% volt a teljes lakosság körében és 33,6% a 18-49 éves korosztályban - közölték.

Az esti film, a Nanny McPhee – A varázsdada, Emma Thompson főszereplésével, szintén mindkét vizsgált célcsoportban nyerte a nézettségi versenyt saját idősávjában, ezzel pedig Szenteste a 18-49 éves célcsoport legnézettebb műsora lett, a teljes lakosság körében pedig a 24-i nézettségi toplista dobogójának harmadik fokára került. A TV2 game show-ja, A 40 milliós játszma idei utolsó hagyományos adásai szintén jól teljesítettek: a teljes lakosság körében átlagos heti közönségaránya majdnem 28% (SHR%: 27,625) volt. A műsor a két ünnep közötti héten rendhagyó adásokkal jelentkezik: december 27 és 30 között újra élőben jelentkezik a műsor, amikor is ismert emberek játszanak majd a 40 millióért: a Korda György-Balázs Klári házaspár, az Ezek megőrültekben már összeszokott Pákó és Zámbó Árpy, valamint a Mokka műsorvezető párosa, Demcsák Zsuzsa és Vujity Tvrtko. A sztárok nyereményüket természetesen jótékony célra ajánlják fel - írják.