2011. október 12.

Szeptemberben a humorra buktak a Facebook felhasználók

A Fészbuker.hu adatai szerint vicces oldalak gyűjtötték a múlt hónapban a legtöbb rajongót. A márkák közül a Norbi Update és a L´Oréal került az élre.

A Fészbuker.hu adatai szerint vicces oldalak gyűjtötték a múlt hónapban a legtöbb rajongót. A márkák közül a Norbi Update és a L´Oréal, a médiumok közül a Blikk szerepel a lista élén. Utóbbi nemcsak a rajongók számát, hanem a gyarapodás ütemét tekintve is az élre került a médiumok kategóriájában. Nem indult viszont még be szeptemberben a kertévék celebgyára.

A nyár végével véget ért a Szállás.hu és az időjárással foglalkozó Facebook-oldalak, mint az Időkép és a Köpönyeg iránti kiemelt figyelem. Szeptember inkább a humor hónapja volt a közösségi oldal magyar szegletében - derül ki a Front Page Communications által gondozott Fészbuker.hu adataiból.

A 10 nagyon égő Fészbuk állapot és hozzászólás nevű oldal alig 2 hét alatt 147 ezer új rajongót gyűjtött, és ezzel megszerezte a rajongószám szerinti lista első helyét. A második szintén egy "égő" oldal, a harmadik pedig a Humorsziget lett, utóbbi közel 50 ezer új rajongóval gazdagodott. Az összesített lista negyedik helyén a Blikk áll 36 ezer új rajongóval, a hatodik pedig a Kupon Mánia lett, utóbbihoz 22 ezren csatlakoztak.

A márkák közül szeptemberben a Norbi Update, a L'Oréal és az Axe rajongó-gyűjtő potenciálja volt a legerősebb. Ezúttal az összesített lista első ötven tagja közé két bank is bekerült: az OTP 6 ezer, a Raiffeisen pedig 5600 új rajongót gyűjtött szeptemberben. A korhatárosra állított alkohol márkák közül a Varga Pincészet vezeti a szeptemberi rajongógyűjtést 2600 új követővel, majd a Captain Morgan Hungary következik 2400 lájkolóval.

Média kategóriában az ősz első hónapjában a Blikk nyerte a versenyt, igaz, a szokás szerint éllovas celebeket kitermelő valóságshow-k és tehetségkutatók még éppen hogy csak beindultak akkorra. A bulvárlap 113 százalékkal növelte bázisát, ezzel a növekedési arányt tekintve is az élen végzett.

Sokan csatlakoztak a Sporthirado.hu-hoz, illetve a hagyományosan aktív Radio Face oldalához is. Utánuk a Class FM-es Morning Show és a Viasat műsora, az Aranypart következik. A nagy kertévék műsorai közül az X-Faktor közel 8 ezer új rajongóval előzi meg az ÖsszeEsküvők hivatalos oldalát, amely 5400 követővel gazdagodott.


A teljes, 150 oldalt tartalmazó toplista linkekkel együtt elérhető a https://www.facebook.com/feszbuker?sk=app_274728602550103 linken.