2019. augusztus 30.

Szeptemberben az európai kultúrát ünnepli a FilmBox!

Az európai kultúra napja alkalmából a Filmbox európai filmekkel is várja a nézőket szeptemberben!

Bár ősszel számos hollywoodi produkció debütál a Filmbox műsorán, a csatorna szeretné megmutatni azt is, hogy nem csak a tengerentúlon készülnek nagyszerű alkotások. Szeptember 20-a, az európai kultúra napja alkalmából, így az alábbi európai filmeket ajánlják a nézőknek.

A Hullám

szeptember2., hétfő, 21:00

Egy projekthét keretében egy osztálynak az autokrácia témáját kell feldolgoznia. Tanáruk különös kísérletbe kezd a diákokkal: azt akarja, hogy a gyerekek saját bőrükön tapasztalják meg az autokráciát. Ami első pillantásra új kezdetnek, újfajta szolidaritásnak és egyenlőségnek tűnik, szédületes gyorsasággal riasztó jelenségeket hoz a felszínre.

Örök pillanatok

szeptember5.,csütörtök, 19:10

Svédország az 1900-as évek elején a szociális válság és nyugtalanság éveit éli. Maria Larsson, a meggyötört, sokgyermekes munkásnő egy fényképezőgépet nyer a lottón. Elviszi azt a helyi fényképészhez, Sebastien Pedersenhez eladni, hogy a költségeit ki tudja fizetni. Így kezdődik az a szenvedélyes kapcsolat, melynek révén egy egészen új világ tárul fel Maria szeme előtt.

Johanna nőpápa

szeptember10., kedd, 00:35

Időszámításunk szerint 814-ben járunk; egy olyan korban, ahol a nőknek csak egy sorsuk lehetett: dolgozni, sok-sok gyereket szülni és fiatalon meghalni. De Johannának, az Ingelheim városában született fiatal nőnek mást diktál a hite.Férfinak adja ki magát és Johannes testvérként beáll a fuldai bencés rendbe…

A kis hegedűs

szeptember16., hétfő, 18:00

Finn, a 9 éves fiú ácsként dolgozó apjával él egy kis faluban. Még egyikőjük sem tudta feldolgozni Finn édesanyjának halálát, aki a szüléskor életét adta fiának. Mikor egy nap Finn egy közeli farmházban meglát egy idegent hegedülni, a fiút teljesen magával ragadja a zene, és úgy dönt, hogy ő is meg akar tanulni játszani ezen a hangszeren. De az apja megtiltja neki, hogy az idegent látogassa, és hogy hegedüljön, pedig a zene talán mindkettőjük fájdalmára gyógyír lehetne...

A vizsga

szeptember20.,péntek, 22:45

Egy óriáscég felvételi vizsgái zajlanak. Már csak nyolcan maradtak. Végső tesztként összezárják őket egy ablaktalan szobába, és lefektetik a versenybenmaradás szabályait. A legfontosabb, hogy nem szabad elhagyni a szobát, mert az kizárással jár.

Hősök

szeptember29.,vasárnap, 16:10

Pau Frexias fesztiválnyertes rendezése a 80-as évekbe tesz nosztalgikus utazást. A film a pubertást épphogy megélő hősei szemén keresztül mutatja be az évtized jellegzetességeit,könnyedén egyensúlyozva a humor, az érzelem, a kaland és az izgalom között.