2010. május 31.

Szeretünk, Oslo!unk

Magyarországon nyolcszázezer embert ültetett a tévé elé a szombati Eurovízió-döntő a Duna TV adatai szerint, amelyeket portálunk kérésére közöltek.

Nálunk nyolcszázezer embert ültetett a tévé elé a szombati Eurovízió-döntő a Duna TV adatai szerint, amelyeket portálunk kérésére közöltek. A végül nyertes Németországban minden második tévénéző a gálaműsort választotta, a kereskedelmileg legizgalmasabb korcsoportban pedig ennél is jobb volt a produkció eredménye.

A Duna Televízió átlagos közönségaránya az ország határain kívül élő magyarság körében 20 százalék, de a népszerű műsorok esetében 35-40 százalékra is emelkedik. „Az Eurovíziós Dalfesztivál valószínűsíthetően az utóbbi tetszési indexet közelítette, amiből arra következtethetünk, hogy a világban élő magyarság körében az egy milliót is meghaladta a műsor nézettsége” - közölték.

Emlékeztettek arra: minthogy magyar versenyző az idén sajnos nem indult, „ezért mi a szlovák énekesnek és a román párosnak szurkoltunk, és erre buzdítottuk a nézőinket is”, akik határon túlról szavazhattak. Bár más nemzeti televíziók is sugározták a dalfesztivált, mi a visszajelzésekből tudjuk, hogy a határon túli magyarok mégis a Duna Televíziót nézték – tették hozzá.

„Összességében, a Magyarországon és határain kívül élők között – részben mérésen, részben becslésen alapuló számítás szerint – mintegy 2 millió néző részére biztosította az Eurovíziós Dalverseny megtekintését” – értékelték a csatorna szombat esti eredményét.

A viadalon végül tekintélyes előnnyel győző német versenyző a – 28 év után megismételt – elsőségen túl annak is örülhetett az ARD köztelevízió, hogy kimagasló nézettségi eredményt könyvelhetett el a műsor: az éppen képernyő előtt ülők fele z oslói közvetítést választotta.