2011. május 11.

Szétcsap a mobilszolgáltatók között a GVH

A T-Mobile és a Vodafone is azt állítja, hogy övé a leggyorsabb mobilnet, a versenyhatóság szerint viszont egyikük állítása sem elég megalapozott.

A T-Mobile és a Vodafone is azt állítja, hogy övé a leggyorsabb mobilinternet, a versenyhatóság szerint viszont egyikük állítása sem elég megalapozott, így eljárást indítanak.

Eljárást indított a Magyar Telekom és a Vodafone ellen a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A hatóságnál az csapta ki a biztosítékot, hogy a Vodafone és a T-Mobile egymással versengve állították, hogy az övék a legjobb/leggyorsabb mobilinternet a magyar piacon, miközben a GVH szerint az állítások feltehetőleg egyik oldalon sem kellően megalapozottak.

A vitatott állításokat tartalmazó hirdetések 2010 végén, 2011 elején jelentek meg. A Vodafone többek között olyan állításokkal operált, mint "Válaszd a hozzád illőt és netezz Magyarország legjobb adathálózatán!", "A Vodafone hálózatán böngészheted a leggyorsabban az internetet a hazai mobilszolgáltatók közül.", "A Vodafone-nal az elsők között vagy. A mi mobil adathálózatunkon érhető el a legnagyobb le- és feltöltési sebesség és a leggyorsabb webböngészés a hazai mobilszolgáltatók közül." és "Ossz meg mindent azonnal az ország leggyorsabb mobil adathálózatán!"

Eközben a Magyar Telekom mobilmárkája a "Száguldj a leggyorsabb mobil adathálózaton!", az "Elsőnek lenni, vagy az elsők között lenni csak egy árnyalatnyi különbség.", a "Válaszd te is Magyarország leggyorsabb szélessávú mobil adathálózatát és oszd meg a legjobb sztorikat a barátaiddal azonnal!" és a "Legyen nálad is a leggyorsabb a befutó!" reklámsorokkal operált.

Ágazati vizsgálatot indít a GVH

9 órája

A GVH-hoz beérkezett jelezések szerint a televíziós műsorszolgáltatók a jelentősebb méretű műsorterjesztő vállalkozások számára kedvezőbb díjak mellett nyújtják szolgáltatásaikat, mint a kisebb műsorterjesztőknek.