2012. május 09.

Szex vagy mobil?

Ha az a kérdés, inkább a mobilunkról vagy a szexről mondanánk le, a válasz korántsem olyan egyértelmű, mint elsőre gondolnánk.

Ha az a kérdés, inkább a mobilunkról vagy a szexről mondanánk le, a válasz korántsem olyan egyértelmű, mint elsőre gondolnánk. Az Ipsos nemzetközi felmérése szerint a brazilok ragaszkodnak a legjobban a testi örömökhöz, míg a japánok igen csak megfontolnák, miről is mondjanak le inkább.

Ha választani kell a szex és a mobiltelefon között, 22 százalék (a nők 30 százaléka) előbb mondana le a testi örömökről, mint a kütyüjéről – derül ki az Ipsos legfrissebb, 24 országot felölelő Global @dvisor kutatásából.

A kép nem egységes: a latin-amerikaiak és a dél-európaiak ragaszkodnak a leginkább a testiséghez (10% mondana le inkább a szexről, mint a mobilról), míg az Ázsia-Csendes-óceáni térségben 31% azoknak az aránya, akik könnyebben élnének szex, mint telefon nélkül. A két végpontot a brazilok és a japánok adják: előbbieknek 8, utóbbiaknak viszont 47 százaléka mondana le inkább a testiségről.

Népesedési szempontból viszonylag jó hír, hogy a magyarok a középmezőnyben, de valamelyest a szexhez jobban ragaszkodók táborához közelebb találhatóak: honfitársainknak 16 százaléka mondana le a testiségről a mobilja helyett.