A szexuális tévhitekről, a rémes tetoválásokról, a mellbevágó karikatúrákról és egy 19. századi perzsa háremről szóló hírre kattintottak legtöbbször tavaly a magyar olvasók – derül ki a hazai fejlesztésű Filter.hu adatbázisának elemzéséből.

A több mint 1,6 millió aktív cikket rendszerező hírszűrő platform témák szerint gyűjti az online tudósításokat. Az egyes cikkek címe, illetve néhány szavas bevezetője alapján az olvasók továbbkattinthatnak az eredeti hírforrásra - áll közleményben.

Az elmúlt évben az intimitással foglalkozó témák közül a szexuális tájékozatlanságokat (Nlcafe) taglaló hír érdekelte leginkább a látogatókat, amire több tízezren voltak kíváncsiak. Ugyancsak nagy népszerűségnek örvendett a 20 legrémesebb (Szeretlek Magyarország) tetoválást és a legértelmetlenebb (Cosmopolitan) celeb tetkókat bemutató cikk, valamint egy olasz szabadúszó illusztrátor elgondolkodtató és fanyar humorú karikatúrái.

Az érdekes történelem témakörben egy 19. századi perzsa sah háremét (Múlt-kor) bemutató különös és ritka képsorozat vonzotta az olvasókat. A meghökkentő cikkek közül pedig a horror filmek szereplőinek valódi arcát (FemCafe) felfedő írásra, valamint a világ legmélyebb tavából (Vezess.hu) előkerült 92 autóról szóló tudósításra kattintottak a legtöbben. A gyermekszépségversenyek egyik áldozatának története sem hagyta hidegen az látogatókat: sokan olvastak arról a Madison nevű kislányról (Life.hu), aki, miután felhagyott a versenyzéssel terápiára kezdett járni ahhoz, hogy újra jól érezhesse magát a bőrében.

A párkapcsolatok kérdése is izgatja a magyarokat, leginkább azt akarták az olvasók megtudni, hogy mik azok a tulajdonságok, amiket álmaik nőjében (Style Magazin)keresnek a férfiak. Az öltözködés és stílus kérdéskörében pedig a sztárok szexepiljévé vált „testi hibákra” (FemCafe) voltak kíváncsiak.

Az idei évben új favoritként a környezettudatossággal kapcsolatos hírek kerülhetnek előtérbe. Januárban nagy érdeklődést váltott ki az egyszer használatos műanyagok alkonyáról (Filter.hu) szóló cikk, amelyben az idehaza is elérhető, alternatív, környezetbarát zacskók mutatkoztak be a nagyérdeműnek.

Akár saját oldalt is indíthatnak már kedvenc témájuk összegyűjtött híreivel a Filter.hu látogatói. A hírgyűjtő platform segít megkeresni a hazai és külföldi cikkeket, amelyeket a felhasználó elmenthet egyéni használatra, vagy akár meg is oszthat és megvitathat másokkal a felületen. Az új funkcióval a hírkeresés a jövőben közösségi élménnyé válhat.